ČORBA SA JUNETINOM: Ugrejaće vam i telo i dušu

Novosti online

17. 10. 2024. u 14:32

Čorba je uvek dobrodošla u jelovniku, a ova se može jesti i kao glavno jelo.

ЧОРБА СА ЈУНЕТИНОМ: Угрејаће вам и тело и душу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g junetine
  • 1 crni luk
  • 1 čen belog luka
  • 2 šargarepe
  • 3 krompira
  • 1 celer sa listovima
  • 100 ml soka od paradajza
  • 1 kašičica iseckanog svežeg peršuna

Priprema:

Crni i beli luk i celer iseckajte na kockice i prodinstajte na zagrejanom ulju. Posolite malo pa dodajte meso iseckano na komade veličine zalogaja. Dinstajte dok ne potamni. Očišćenu šargarepu isecite na kolutove, a krompir na četvrtine i dodajte u meso. Dinstajte dva minuta pa dodajte dva litra vruće vode i sok od paradajza. Ostavite da se krčka polupoklopljeno na tihoj vatri dok meso ne omekša. Ako je potrebno, dodajte još vruće vode. Dodajte po potrebi još soli i bibera. Gotovu čorbu pospite peršunom.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NE MOŽE DA DOĐE SEBI! Endi Rodik u šoku zbog onog što je Novak Đoković rekao