SUPA OD AVOKADA I PARADAJZA: Fantastičnog ukusa, lako se sprema, a veoma je zdrava

Novosti online

01. 10. 2024. u 18:54

Ova supa se jede hladna.

СУПА ОД АВОКАДА И ПАРАДАЈЗА: Фантастичног укуса, лако се спрема, а веома је здрава

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g avokada
  • 200 g paradajza
  • 100 g crnog luka
  • 750 ml vode
  • 1 kašika mešavine suvih začina
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • sok od 1 limuna
  • 100 ml mleka
  • 1 ljuta papričica
  • 1 kašičica seckanog peršuna
  • 3 kašike kisele pavlake                                                                                                               

Priprema:

Kratko prokuvati vodu sa mešavinom začina, 3 minuta. Prodinstati pola količine iseckanog luka i 100 g iseckanog paradajza. Avokado očišćen i isečen na komade poprskati limunovim sokom i usitniti u blenderu zajedno sa začinjenom vodom i dinstanim paradajzom. Sipati u činiju, dodati mleko i iseckanu ljutu papričicu. Sve dobro izmešati i u staviti u frižider da stoji sat vremena. Preostali luk i paradajz isecite na kockice. Ohlađenu supu pospite peršunom i poslužite uz paradajz, luk i kiselu pavlaku.                                                                                                                                               

(trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MALI BIOSKOP U MALOM GRADU: Fondacija Mozzart pomogla rad bioskopa „Cinema Punto“ u Šidu