VIŠISOAZ: Čuvena francuska supa od praziluka i krompira

Novosti online

10. 09. 2024. u 11:00

Višisoaz znači grad Viši, grad u jugoistočnoj Francuskoj, poznat po brojnim mineralnim izvorima.

ВИШИСОАЗ: Чувена француска супа од празилука и кромпира

Foto: Shutterstock

Međutim, uprkos imenu ne postoje tačni podaci o tome da li nešto drugo ovu čuvenu supu povezuje sa Francuskom. Francuska ili ne, ovo je klasična supa koja može da se posluži kako topla, tako i hladna.

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 2 struka praziluka (beli deo)
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 500 ml povrtnog bujona
  • kisela pavlaka
  • 20 g maslaca
  • prstohvat bibera
  • kisela pavlaka

Priprema: 

Ogulite krompir i isecite ga na male komade. Beli deo praziluka isecite na kolutove.

U šerpi istopite malo maslaca, dodajte praziluk i kratko ga zapržite. Nakon toga, dodajte u šerpu isečen krompir i prelijte povrće bujonom. Kuvajte dok krompir ne postane mekan. Razredite supu dodavanjem tečne pavlake sve dok ne dobijete željenu gustinu. Na kraju je začinite prstohvatom bibera. Možete je servirati sa kašikom kisele

pavlake.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Da li ste znali da toplota najbrže leči povredu? Otkrivamo zašto je TECAR terapija najefikasnija