OKROŠKA: Ruska hladna čorba koja će vam se sigurno dopasti

Novosti online

04. 09. 2024. u 18:45

Okroška osvežava i može zameniti obrok.

ОКРОШКА: Руска хладна чорба која ће вам се сигурно допасти

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g praške šunke
  • 200 g praziluka
  • 3 barena jaja
  • 3 kisela mleka (u čašama)
  • 1 veći krastavac
  • 1 kocka za supu
  • 1 kašičica iseckanog peršuna
  • 1 kašičica seckane mirođije                                                                                                         

Priprema:

Kocku za supu skuvati. Kada se ohladi, pomešati sa kiselim mlekom. Dobro izmešati, pa dodati krastavac, šunku i jaja iseckane na kockice, a praziluk na kolutove. Promešati i začiniti po ukusu. Na kraju dodati peršun i mirođiju. Servirati hladno.                           

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U NEVERICI: Janik Siner doživeo novi šok!