SALATA SA PEČENIM KROMPIRIĆIMA I PAPRIKOM: Punoća krompira i ukus paprike se izvrsno uklapaju

Novosti online

12. 08. 2024. u 13:11

Salata sa pečenim krompirićima i paprikom je dovoljna kao obrok za sebe.

САЛАТА СА ПЕЧЕНИМ КРОМПИРИЋИМА И ПАПРИКОМ: Пуноћа кромпира и укус паприке се изврсно уклапају

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 5 krompira
  • 2 crvene paprike
  • ljubičasti luk
  • peršun
  • so i malsinovo ulje, po ukusu

Za sos:

  • 1 kašičica tucane paprike
  • 1 kašičica crvene paprike u prahu
  • 1 kašičica paradajz paste
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašika balzamiko sirćeta
  • so
  • maslinovo ulje

Priprema:

Za ovu salatu, krompir oljuštite i iseckajte na kockice, pomešajte ga sa solju i maslinovim uljem i stavite u rernu zagrejanu na 190 stepeni. Pecite ga oko pola sata. Krompir izvadite iz rerne i stavite u duboku činiju.

Dodajte sitno seckani crni luk i paprike isečene na trakice. Kombinujte sve sastojke potrebne za sos u maloj tegli, protresite je i prelijte salatu. Promešajte i servirajte.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CRNOGORCI KIPTE OD BESA ZBOG SKANDALA NA CRNOGORSKOJ TELEVIZIJI: U sopstvenu državu ne možemo da čujemo himnu!