KREM ČORBA OD TIKVICA I ŠARGAREPE: Lagan i okrepljujuć obrok
Vrlo ukusna, aromatična, okrepljujuća i jeftina krem čorba, koja može da bude ceo obrok.
Sastojci:
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 1 srednji luk, sitno iseckan
- 450 g šargarepe, oljuštene i isečene
- 450 g tikvica, neoljuštenih i isečenih
- 2 kašičice karija u prahu
- 450 ml pilećeg bujona
- 30 g peršuna, seckanog
Priprema:
Kako biste napravili krem čorbicu prvo zagrejte maslinovo ulje u loncu za supu na srednjoj vatri. Pržite luk u loncu 5 minuta. Dodajte šargarepu i tikvice, a zatim kari u prahu.
Mešajte 1 do 2 minuta. Dodajte pileći bujon. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte 20 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte seckani peršun. Prebacite supu u blender i blendirajte dok ne postane glatka. Servirajte i uživajte!
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RECEPT ZA HLADNU ČORBU OD DINjE I ĐUMBIRA: Savršeno osvežavajuća i ukusna
23. 07. 2024. u 09:00
ĆUREĆA ČORBA SA POVRĆEM: Vrlo bogata čorba idealna za svaki dan
05. 07. 2024. u 13:30
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
RAZVODI SE ČEDA JOVANOVIĆ Posle 25 godina braka: "I dalje je volim, svakome je teško na svoj način"
POLITIČAR Čedomir Jovanović potvrdio je da je u februaru podneo zahtev za razvod braka od supruge Jelene Jovanović.
21. 12. 2024. u 16:32
Komentari (0)