KREM ČORBA OD TIKVICA I ŠARGAREPE: Lagan i okrepljujuć obrok
Vrlo ukusna, aromatična, okrepljujuća i jeftina krem čorba, koja može da bude ceo obrok.
Sastojci:
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 1 srednji luk, sitno iseckan
- 450 g šargarepe, oljuštene i isečene
- 450 g tikvica, neoljuštenih i isečenih
- 2 kašičice karija u prahu
- 450 ml pilećeg bujona
- 30 g peršuna, seckanog
Priprema:
Kako biste napravili krem čorbicu prvo zagrejte maslinovo ulje u loncu za supu na srednjoj vatri. Pržite luk u loncu 5 minuta. Dodajte šargarepu i tikvice, a zatim kari u prahu.
Mešajte 1 do 2 minuta. Dodajte pileći bujon. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte 20 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte seckani peršun. Prebacite supu u blender i blendirajte dok ne postane glatka. Servirajte i uživajte!
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RECEPT ZA HLADNU ČORBU OD DINjE I ĐUMBIRA: Savršeno osvežavajuća i ukusna
23. 07. 2024. u 09:00
ĆUREĆA ČORBA SA POVRĆEM: Vrlo bogata čorba idealna za svaki dan
05. 07. 2024. u 13:30
"ODMAH REŠITE TO" Vučiću prišao meštanin Donje Trešnjice, predsednik munjevito reagovao (FOTO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Podrinju gde razgovara sa građanima, učestvuje u raznim događajima i obilazi više sela, gradova i opština.
06. 09. 2024. u 20:12
DESETINE RAKETA PALO NA HARKOV, BROJE SE ŽRTVE: Odgovor na napad Ukrajine tokom noći - dramatični snimci (VIDEO)
RUSIJA je gađala danas Harkov sa najmanje deset raketa tipa Iskander i S-300/400, nakon velikog, noćnog napada Ukrajine bespilotnim letelicama na 15 ruskih regiona, uključujući Moskvu, prenose ukrajinski mediji.
01. 09. 2024. u 15:01
ZAŠTO KAJA ŽUTIĆ NAPLAĆUJE INTERVJUE?: "Bila sam u nezahvalnom pomožaju"
"SHVATILA sam posle deset godina bavljenja ovim poslom da nikada neću uspeti da se izvučem iz toga..."
09. 09. 2024. u 21:43
Komentari (0)