KREM SUPA OD BELOG LUKA: Zdravo i ukusno
Jedinstveno jelo koje daje očaravajući ukus.
Sastojci:
- 10 čenova belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 manji krompir
- pola šargarepe
- 2 kašike putera
- 1 veća glavica crnog luka
- 2 kašičice timijana
- 500 l pilećeg bujona
- 100 ml pavlake za kuvanje
- malo soli
- malo bibera
- malo rendanog parmezana
Priprema:
Veče pre nego što počnete da spremate supu, oljuštite beli luk, stavite ga u manju vatrostalnu tepsiju i prelijte sa dve kašike maslinovog ulja, uz malo soli i bibera. Tako pecite na 180 stepeni oko 45 minuta. Kada bude gotovo, ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi u plastičnoj činiji.
Sutradan, u dubljoj šerpi na puteru izdinstajte sitno seckan crni luk sa malo timijana sve dok luk ne postane providan. Potom dodajte isečeni beli luk i pustite da se mirisi sjedine. Krompir oljuštite i isecite na manje komade, pa ubacite u šerpu sa lukom pa odmah nalijte pileći bujon. Ostavite da se sve krčka oko 20 minuta, pa onda izvadite krompir i pečeni beli luk. Kada se krompir i beli luk malo prohlade, izblendajte ih (blender ili štapni mikser), pa ih u obliku pirea vratite u šerpu.
Kada se sve sjedini i pusti mirise, dodajte pavlaku za kuvanje i začinite ako bude bilo potrebe. Morate mešati za slučaj da je temperatura ringle jaka, da se pavlaka ne bi ugrudvala.
Na kraju, pred sam kraj dodajte rendani parmezan i po želji ako volite par kapi soka od limuna. Prilikom serviranja, u tanjir supe u sredinu možete ubaciti krutone.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ITALIJANSKA SUPA SA ĆUFTAMA: Razveselite svoja čula ovom gurmanskom rapsodijom
12. 07. 2024. u 14:05
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)