GURMANSKA SALATA SA PILEĆOM DŽIGERICOM I JABUKAMA: Salata uz koju vam glavno jelo i ne treba

Novosti online

06. 08. 2024. u 08:00

Sito i osvežavajuće, tako bi se u najkraćem mogla opisati ova salata koja realno sama može da bude i lep ručak.

ГУРМАНСКА САЛАТА СА ПИЛЕЋОМ ЏИГЕРИЦОМ И ЈАБУКАМА: Салата уз коју вам главно јело и не треба

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • pileća džigerica 500 g
  • crni luk 1 glavica
  • 2 jabuke 
  • đumbir u prahu 1/2 kašičice
  • sok od jabuka 50 ml
  • rukola 1 šaka
  • ulje 50 ml
  • so po ukusu
  • biber po ukusu

Priprema:

Na zagrejanom ulju prodinstajte sitno seckani crni luk. Dodajte jabuke očišćene od semenki i isečene na tanje kriške i đumbir, posolite i pobiberite, pa sve promešajte. Omekšale kriške jabuka izvadite, a na ulje spustite džigericu, pa propržite da blago porumeni. Sipajte sok od jabuke i dinstajte da tečnost skoro uvri. Vratite jabuke, promešajte da se svi ukusu pomešaju i skinite s vatre. Poslužite s rukolom.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSIGURAJMO VAŠ USPEH ZAJEDNO!