GUSTA ČORBA SA ŠARGAREPOM I REZANCIMA: Jednostavna i vrlo ukusna čorba

Новости онлине

01. 08. 2024. u 07:00

Ova čorba je vrlo lagana i jednostavna za pripremu, a šargarepa joj daje poseban šmek.

ГУСТА ЧОРБА СА ШАРГАРЕПОМ И РЕЗАНЦИМА: Једноставна и врло укусна чорба

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 luk
  • 2 kašike putera
  • maslinovo ulje
  • 1 šargarepa, izrendana na trake
  • 1 litar vode
  • 60 g rezanaca
  • 1 žumance
  • 130 g brašna
  • 130 ml jogurta
  • šaka listova nane

Priprema:

Za ovu čorbu u šerpu stavite 1 kašiku putera i maslinovo ulje, pa pržite dok luk ne usahne. Dodajte šargarepu i promešajte, pa sipajte vodu i pustite da provri. Sipajte rezance.

Zapržite nanu na kašiki putera. Nakon toga pomešajte žumance, jogurt i brašno i ubacite u čorbu. Kada je povrće kuvano, dodajte nanu zapečenu na puteru. Posolite i servirajte.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DONEO KONAČNU ODLUKU: Mitrović otkrio gde nastavlja karijeru (VIDEO)