PILEĆA SUPA: Nezamenljiva supa za sva vremena
Bistra pileća supa sa povrćem može da se pripremi u većoj količini i da se jede par dana.
Sastojci:
- 1,5 kg celog pileta
- 4 šargarepe, prepolovljene
- 4 stabljike celera, prepolovljene
- 1 veliki luk, prepolovljen
- so i biber po ukusu
- 1/2 pileće kocke
Priprema:
Kako biste napravili ovu pileću supu, ubacite piletinu, šargarepu, celer i luk u veliki lonac za supu, dodajte dovoljno hladne vode da prekrije sve. Pustite da proključa na srednjoj vatri. Smanjite toplotu i kuvajte nepokriveno dok meso ne otpadne sa kosti, oko 90 minuta.
Skidajte penu povremeno, po potrebi. Izvadite piletinu iz lonca i ostavite da odstoji dok se dovoljno ne ohladi, iseckajte meso na komade, a kožu i kosti bacite. Procedite povrće, odvojite bujon, isperite lonac za supu i vratite bujon u lonac. Povrće iseckajte na manje komade, vratite seckanu piletinu i povrće u lonac. Grejte supu dok se ne zagreje pa začinite solju, biberom i pilećom kockom, po ukusu.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ITALIJANSKA SUPA SA ĆUFTAMA: Razveselite svoja čula ovom gurmanskom rapsodijom
12. 07. 2024. u 14:05
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
RAZVODI SE ČEDA JOVANOVIĆ Posle 25 godina braka: "I dalje je volim, svakome je teško na svoj način"
POLITIČAR Čedomir Jovanović potvrdio je da je u februaru podneo zahtev za razvod braka od supruge Jelene Jovanović.
21. 12. 2024. u 16:32
Komentari (0)