RECEPT ZA HLADNU ČORBU OD DINJE I ĐUMBIRA: Savršeno osvežavajuća i ukusna

Novosti online

23. 07. 2024. u 09:00

Lagana i jednostavna letnja čorba bogatog ukusa.

РЕЦЕПТ ЗА ХЛАДНУ ЧОРБУ ОД ДИЊЕ И ЂУМБИРА: Савршено освежавајућа и укусна

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • dinje 3 manje
  • krem sir 120 g
  • limun 2 limuna
  • zelene papričice 2
  • tabasko sos 1 kašičica
  • svež đumbir 1 manji komad
  • so po ukusu

 Priprema:

Dinjama odsecite vrh, uklonite semenke i izdubite ih, ali ostavite pola centrimetra pulpe. Izdubljene dinje stavite u frižider da se hlade.

Ostatak pulpe izmiksajte, dodajte krem sir, sok od jednog limuna, kašičicu tabasko sosa i nastavite kratko da miksate da dobijete gust, homogen krem.

Paprike očistite, iseckajte na trake, dodajte istrugani đumbir, dve-tri kriške preostalog limuna, posolite i promešajte. 

Ohlađene i izdubljene dinje napunite krem čorbom, odozgo rasporedite mešavinu paprike, đumbira i limuna i servirajte.

(superrecepti/žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti