BROKOLI ČORBICA: Jednostavna, zdrava i puna vitamina

Novosti online

19. 07. 2024. u 14:00

Brokoli sadrži sve potrebne vitamine i minerale za zdravlje našeg organizma. Ako ga kuvate, vodite računa da vreme termičke obrade bude što kraće.

БРОКОЛИ ЧОРБИЦА: Једноставна, здрава и пуна витамина

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g brokolija
  • 150 g krompira
  • 150 g šargarepe
  • 2 kašike brašna
  • 300 ml mleka
  • 400 ml vode
  • 2-3 čena belog luka
  • peršun
  • so
  • biber
  • beli luk u granulama
  • mirođija

Priprema:

Povrće dobro usitnite, cvetove brokolija narendajte, a stabiljku isecite na sitne kockice.

Na ulju propržite šargarepu i krompir, pa im dodajte brašno i narendani brokoli. Dodajte i naseckani beli luk. U to sipajte mleko i dodajte vodu.

Kada čorbica provri, dodajte začine i kuvajte na laganoj vatri dok sve povrće ne omekša. Tek na kraju dodajte sitno naseckan peršun i mirođiju, ali nije obavezno, začine birajte po sopstvenom ukusu.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOŽDA SE ZAVRŠAVA MOJE PUTOVANJE: Veliki olimpijski šampion doživeo tešku povredu (VIDEO)