BROKOLI ČORBICA: Jednostavna, zdrava i puna vitamina
Brokoli sadrži sve potrebne vitamine i minerale za zdravlje našeg organizma. Ako ga kuvate, vodite računa da vreme termičke obrade bude što kraće.
Sastojci:
- 500 g brokolija
- 150 g krompira
- 150 g šargarepe
- 2 kašike brašna
- 300 ml mleka
- 400 ml vode
- 2-3 čena belog luka
- peršun
- so
- biber
- beli luk u granulama
- mirođija
Priprema:
Povrće dobro usitnite, cvetove brokolija narendajte, a stabiljku isecite na sitne kockice.
Na ulju propržite šargarepu i krompir, pa im dodajte brašno i narendani brokoli. Dodajte i naseckani beli luk. U to sipajte mleko i dodajte vodu.
Kada čorbica provri, dodajte začine i kuvajte na laganoj vatri dok sve povrće ne omekša. Tek na kraju dodajte sitno naseckan peršun i mirođiju, ali nije obavezno, začine birajte po sopstvenom ukusu.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
EVO KADA NAS KONAČNO ČEKA ZAHLAĐENjE: Meteorolog Ristić za "Novosti" dao prognozu, ovakav septembar se ne pamti
SRBIJA ovakvo leto ne pamti. Prvi je septembar, a tropske temperature se nastavljaju, kao da smo u sred leta. I tome se ne nazire kraj.
01. 09. 2024. u 12:28
DESETINE RAKETA PALO NA HARKOV, BROJE SE ŽRTVE: Odgovor na napad Ukrajine tokom noći - dramatični snimci (VIDEO)
RUSIJA je gađala danas Harkov sa najmanje deset raketa tipa Iskander i S-300/400, nakon velikog, noćnog napada Ukrajine bespilotnim letelicama na 15 ruskih regiona, uključujući Moskvu, prenose ukrajinski mediji.
01. 09. 2024. u 15:01
PREMINUO ČUVENI GLUMAC: Pamtimo njegove uloge u popularnim serijama
GLUMAC i muzičar Džejms Deren, preminuo je u ponedeljak u 88. godini, prenose svetski mediji. Slavni umetnik, koji se proslavio rolom u filmu "Gidžet", a onda zaigrao i u "Zvezdanim stazama" imao je srčane probleme.
03. 09. 2024. u 10:20
Komentari (0)