HLADNA SUPA OD TREŠANJA ILI VIŠANJA: Jelo koje morate probati ovog leta

Novosti online

18. 07. 2024. u 14:35

Ako želite da obogatite svoj letnji jelovnik nečim novim i neobičnim, ova okrepljujuća, hladna supa je baš to što vam treba. U zavisnosti od toga koristite li višnje ili trešnje, biće slatka ili slatko-kisela, a u svakom slučaju – božanstvena! Mi vam danas predstavljamo verziju hladne supe za koju možete birati hoćete li koristiti višnje ili trešnje, a poseban ukus daju crno vino i jogurt.

ХЛАДНА СУПА ОД ТРЕШАЊА ИЛИ ВИШАЊА: Јело које морате пробати овог лета

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 5 šolja vode
  • ½ šolja šećera
  • ¼ kašičice soli
  • ½ šolja crnog vina
  • rendana kora polovine limuna
  • 230 g višanja ili trešanja (ako stavljate trešnje, sipajte manje šećera)
  • 1 šolja gustog jogurta

Priprema:

Očistite trešnje ili višnje i stavite ih u činiju, a koštice u šerpu.
Nalijte vodu u lanac, preko koštica, pa uključite da se greje do ključanja. Kad proključa, smanjite na srednju vatru, pa kuvajte još pet minuta i potom izvadite koštice iz vode.
U vodu dodajte šećer, crno vino, so i limunovu koricu, pa ponovo prokuvajte na srednje jakoj vatri oko pet minuta.
Potom dodajte višnje ili trešnje i pustite da provri, pa smanjite na tihu vatru i ostavite da se krčka oko pet minuta. Sklonite s vatre.
Sipajte u veliku činiju jogurt, pa u to umešajte tečnost iz supe kad prestane da ključa. Mutite energično dok ne dobijete kompaktnu, glatku smesu. Kad se ohladi, stavite u frižider.
Pre serviranja ponovo promešajte ili umutite, jer će se jogurt odvojiti od tečnosti.
Ukrasite svežim višnjama ili trešnjama.

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKCIJA ZA KLIMU I ZELENA AGENDA: Ključni pravci za zaštitu životne sredine