ITALIJANSKA SUPA SA ĆUFTAMA: Razveselite svoja čula ovom gurmanskom rapsodijom

Novosti online

12. 07. 2024. u 14:05

Italijanska supa sa ćuftama i povrćem se još naziva i svadbenom. Ova klasična supa ima slične sastojke kao i pileća, ali se pravi sa ukusnim domaćim ćuftama. Ćufte su prepune začinskog bilja i začina koji daju dodatni ukus supi i čine ovaj recept posebnim.

ИТАЛИЈАНСКА СУПА СА ЋУФТАМА: Развеселите своја чула овом гурманском рапсодијом

Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za ćufte:

  • 30 g prezla
  • 30 g rendanog parmezana
  • 1/2 kašičice mešavine suvih začina
  • 1/8 kašičice soli
  • 1/8 kašičice bibera
  • 450 g mlevenog mešanog mesa
  • 1 veliko jaje

Za supu:

  • 1 žuti luk
  • 2 čena belog luka
  • 3 šargarepe
  • 3 stabljike celera
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica mešavine suvih začina
  • 750 g pilećeg bujona
  • 60 g testenine za supu
  • 500 g svežeg spanaća

Priprema:

Počnite sa pravljenjem ćufti. U činiji pomešajte prezle, parmezan, mešavinu suvih začina, so i biber. Dodajte mešavinu mlevenog mesa, mešavinu prezla i jaje u veliku posudu i rukama ih pomešajte dok se ne sjedine. Podelite i oblikujte smesu u 32 male ćufte. Ostavite ćufte sa strane.

Crni luk, šargarepu i celer sitno iseckajte, a beli luk izmeljite. Sipajte maslinovo ulje u veliki lonac za supu i zagrejte na srednjoj temperaturi. Ubacite luk i beli luk i pržite dok luk ne omekša. Dodajte šargarepu i celer i nastavite da pržite još nekoliko minuta, ili dok celer ne počne da omekšava.

Dodajte mešavinu suvih začina i pileći bujon u supu, promešajte da se sjedine, a zatim stavite poklopac i prokuvajte. Kada supa proključa, dodajte ćufte u supu i nastavite da kuvate dok se ćufte ne skuvaju (oko 10 minuta). Dodajte testeninu za supu i nastavite da kuvate dok testenina ne omekša (oko 7 minuta). Na kraju umešajte svež spanać dok ne usahne. Uživajte!

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti