PILEĆA ČORBA SA POVRĆEM I ZAČINSKIM BILJEM: Dobar stari recept,jednostavan i brz za pripremu

Novosti online

11. 07. 2024. u 15:43

Pileća čorba se po ovom receptu pravi sa raznovrsnim povrćem, a začinsko bilje daje poseban akcenat i ukus.

ПИЛЕЋА ЧОРБА СА ПОВРЋЕМ И ЗАЧИНСКИМ БИЉЕМ: Добар стари рецепт,једноставан и брз за припрему

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 30 g putera
  • 450 g pilećih filea iseckanih na kockice
  • morska so i biber po ukusu
  • 3 stabljike celera, seckane
  • 1 srednji luk iseckan
  • 130 g pečuraka, seckanih
  • 4 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 kašičica mlevenog svežeg ruzmarina
  • 1 kašičica sveže mlevene žalfije
  • 1 kašičica svežeg mlevene majčine dušice
  • 3 kašike kukuruznog skroba
  • 350 ml pilećeg bujona
  • 450 g mešavine smrznutog graška i šargarepe
  • 130 ml mleka
  • so i biber po ukusu
  • svež peršun za ukras

Priprema:

Za pileću čorbu zagrejte veliki lonac na srednje jakoj vatri i dodajte 2 kašike putera. Ubacite piletinu i pospite solju i biberom. Pržite, povremeno mešajući oko 3 minuta dok spolja ne porumene. Izvadite na tanjir i ostavite na stranu.

Smanjite toplotu na srednju i dodajte preostale 2 kašike putera. Ubacite celer, luk i pečurke i pospite sa malo soli. Pržite jedan minut, a zatim dodajte beli luk i sveže bilje. Nastavite da kuvate još 2-3 minuta ili dok povrće ne bude mekano i mirisno. Umešajte kukuruzni skrob u povrće, a zatim dodajte bujon i promešajte. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte oko 5 minuta. Dodajte grašak i šargarepu, mleko i piletinu. Vratite da proključa, pa kuvajte još 3-5 minuta. Začinite čorbu solju i biberom po ukusu. Za serviranje ukrasite peršunom.

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U NEVERICI: Janik Siner doživeo novi šok!