ĆUREĆA ČORBA SA POVRĆEM: Vrlo bogata čorba idealna za svaki dan

Novosti online

05. 07. 2024. u 13:30

Ćureća čorba se pravi sa vrlo raznovrsnim povrćem, poput celera, luka, paradajza, pečuraka i pasulja.

ЋУРЕЋА ЧОРБА СА ПОВРЋЕМ: Врло богата чорба идеална за сваки дан

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 450 g mlevene ćuretine
  • 125 g seckanog celera
  • 60 g seckanog luka
  • 2 do 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 800 ml goveđe supe iz kesice
  • 350 ml paradajz sosa
  • 400 g paradajza isečenog na kockice
  • 125 g naseckanih svežih pečuraka
  • 90 g pasulja
  • 60 g naseckane šargarepe
  • 1 kašičica sušenog peršuna
  • 1 kašičica sušene majčine dušice
  • 1/2 kašičice šećera
  • 1/2 kašičice sušenog bosiljka
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1 lovorov list

Priprema:

U šerpi pržite ćuretinu, celer i luk na srednjoj vatri dok meso više ne bude ružičasto, 5-7 minuta. Dodajte beli luk, pa pržite još minut.

Umešajte paradajz sos, goveđu supu, začine, pasulj, šargarepu, pečurke i preostale sastojke. Dovesti do ključanja. Smanjite temperaturu; poklopite i kuvajte 1 sat ili dok povrće ne omekša. Izvadite lovorov list i uživajte!

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti