ĆUREĆA ČORBA SA POVRĆEM: Vrlo bogata čorba idealna za svaki dan
Ćureća čorba se pravi sa vrlo raznovrsnim povrćem, poput celera, luka, paradajza, pečuraka i pasulja.
Sastojci:
- 450 g mlevene ćuretine
- 125 g seckanog celera
- 60 g seckanog luka
- 2 do 3 čena belog luka, sitno iseckana
- 800 ml goveđe supe iz kesice
- 350 ml paradajz sosa
- 400 g paradajza isečenog na kockice
- 125 g naseckanih svežih pečuraka
- 90 g pasulja
- 60 g naseckane šargarepe
- 1 kašičica sušenog peršuna
- 1 kašičica sušene majčine dušice
- 1/2 kašičice šećera
- 1/2 kašičice sušenog bosiljka
- 1/4 kašičice bibera
- 1 lovorov list
Priprema:
U šerpi pržite ćuretinu, celer i luk na srednjoj vatri dok meso više ne bude ružičasto, 5-7 minuta. Dodajte beli luk, pa pržite još minut.
Umešajte paradajz sos, goveđu supu, začine, pasulj, šargarepu, pečurke i preostale sastojke. Dovesti do ključanja. Smanjite temperaturu; poklopite i kuvajte 1 sat ili dok povrće ne omekša. Izvadite lovorov list i uživajte!
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ČORBA OD KOPRIVE: Zdrava i ukusna, može i posna, a pritom se jednostavno pravi
19. 03. 2024. u 15:00
POTAŽ OD ŠARGAREPE I PARADAJZA: Ukusan, a bogat povrćem i zdrav
18. 04. 2024. u 13:00
RAT U UKRAJINI: Zatvara se kotao kod Kurahova, ruske trupe su već u centru grada; Rusi napreduju na svim frontovima (VIDEO)
RAT u Ukrajini - 1001. dan.
20. 11. 2024. u 07:11 >> 02:19
"SPREMITE SE ZA TREĆI SVETSKI RAT!" Nemačka upozorila građane, izdat dokument na 1.000 strana
GRAĐANI Nemačke upozoreni su da se pripreme za mogući treći svetski rat sa Rusijom, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin još jednom zapretio nuklearnim napadom.
20. 11. 2024. u 11:55
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)