ISTO, A POTPUNO DRUGAČIJE: Krompir salata na grčki način
Grci krompir salatu prave na sličan način kao mi, a ono što je izdvaja je preliv.
Sastojci:
- 1,3 kg mladog krompira
- 1 manji ljubičasti luk
- 3 mlada luka
- 1 veza peršuna
- 1 veza mirođije
- 100 g maslina
Za preliv:
- 1/4 šolje vinskog sirćeta
- 2 kašičice senfa
- 1,5 kašičica origana
- 2 čena belog luka
- 1,5 kašičica soli
- 1/4 kašičice bibera
- 1/2 šolje maslinovog ulja
Priprema:
Dobro operite krompir i stavite ga u šerpu. Zatim prelijte vodom i posolite. Kuvajte dok krompir ne omekša. Za mladi krompir nije potrebno puno vremena. U posudi pomešajte sirće, senf, origano, beli luk, so i biber. Polako sipajte maslinovo ulje, pa sve lepo promešajte da se sastojci dobro sjedine. Procedite krompir i ostavite da se ohladi u cediljci. Isecite krompir na polovine i stavite ga u posudu u kojoj ćete služiti salatu. Dodajte seckani ljubičasti luk, kao i mladi luk, peršun, mirođiju i masline. Sve lepo promešajte, pa sipajte preliv i ponovo promešajte. Ako je potrebno, začinite još malo.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TURSKA DRHTI PRED PRETNjOM IZRAELA: Izbija treći svetski rat? (VIDEO)
MINISTAR odbrane Turske, Jašar Guler, izjavio je da Izrael može da napadne Tursku, čime je podržao ranije izjave predsednika Erdogana, koji je Izrael opisao kao direktnu pretnju za zemlju.
14. 11. 2024. u 17:17
"GLAVNA TEMA JE DA LI ĆE MOSKVA BITI GAĐANA" Veliko upozorenje Vučića: Svet se kreće po ivici ambisa!
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti posle govora na Samitu KOP29 u Azerbejdžanu.
12. 11. 2024. u 12:33
ČITULjA KOSTIĆU OD DECE: "Živiš kroz nas - nastavljamo s ponosom"
MIODRAG Kostić, osnivač i predsednik MK Grupe, preminuo je u sredu ujutru.
14. 11. 2024. u 12:46
Komentari (0)