ODUŠEVIĆE VAS UKUSOM: Kremasti, gusti potaž od dve vrste pečuraka, savršen za ručak
POTAŽ od dve vrste pečuraka je odličan izbor, jer možete da kombinujete one vrste pečuraka koje želite, a jednostavno se priprema.
Kremast je i gust zbog pavlake, brašna i povrća.
Sastojci:
2 kašike slanog putera
150 g srednjeg žutog luka, seckanog
2 čena belog luka, mlevenog
150 g šampinjona, seckanih
75 g bukovača, seckanih
Kašičica soli
Kašičica bibera
2 kašike višenamenskog brašna
60 ml belog vina
960 ml bujona od povrća
80 ml pavlake za kuvanje
1 grančica svežeg peršuna, za ukras
Recept za potaž od dve vrste pečuraka
U velikoj šerpi na srednje jakoj vatri istopite puter, a zatim dodajte luk i pržite dok ne postane providan, tri minuta. Dodajte beli luk i promešajte, pa pržite još jedan minut. Dodajte šampinjone i bukovače, so i biber i pržite dok ne dobiju zlatno smeđu boju, oko pet minuta.
Dodajte brašno i mešajte dok se sve ne sjedini. Dodajte belo vino, promešajte i kuvajte oko jedan minut. Dodajte bujon od povrća, promešajte i dinstajte 15 minuta.
Dodajte pavlaku za kuvanje i promešajte da se sve sjedini. Izmiksirajte čorbu do željene konzistencije blenderom. Servirajte topao potaž, ukrašen peršunom. Uživajte u kremastom, gustom potažu od dve vrste pečuraka.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TOPI SE U USTIMA: Torta bela šuma, dekadentni dezert savršen za proslave
16. 06. 2024. u 13:00
BRZ, ZDRAV I UKUSAN RUČAK: Punjene tikvice bez mesa - lagana letnja varijanta
14. 06. 2024. u 09:00
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)