SAVRŠENSTVO "NA KAŠIKU": Aromatični potaž od krompira i praziluka
POTAŽ od krompira i praziluka pravi se sa belim lukom, koji se zajedno sa prazilukom prodinsta na puteru, pa se dodaju krompir, lovorov list i bujon.
Zbog pavlake za kuvanje zaista je neodoljiv.
Sastojci:
30 g putera
4 bela dela praziluka, prepolovljena po dužini i tanko isečena
3 čena belog luka, sitno iseckana
2 litre pilećeg ili povrtnog bujona
1 kg krompira oljuštenog i isečenog na kockice
1 lovorov list
so i biber po ukusu
30 ml pavlake za kuvanje
sveži vlašac ili mladi luk, naseckan na kolutove, za ukras
Recept za potaž krompira i praziluka:
U velikom tiganju rastopite puter. Dodajte praziluk i dinstajte od 3 do 5 minuta. Umešajte beli luk dok ne zamiriše, oko 30 sekundi. Dodajte pileći bujon, krompir, lovorov list, 1 kašičicu soli i ½ kašičice bibera i prokuvajte. Smanjite toplotu i kuvajte dok praziluk i krompir ne omekšaju, oko 15 do 20 minuta.
Izvadite lovorov list. Izblendirajte supu, dok ne postane glatka. Vratite u šerpu i umešajte pavlaku za kuvanje. Začinite po ukusu solju i biberom. Servirajte ukrašeno vlašcem.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
BRZ, ZDRAV I UKUSAN RUČAK: Punjene tikvice bez mesa - lagana letnja varijanta
14. 06. 2024. u 09:00
PITA OD JAJA SA SPANAĆEM I SIROM: Najbolji predlog za doručak (VIDEO)
13. 06. 2024. u 07:00
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)