GUSTA ČORBA SA SUVIM MESOM: Ukus koji osvaja

Novosti online

07. 06. 2024. u 07:00

Odličan recept i nikad lakša priprema.

ГУСТА ЧОРБА СА СУВИМ МЕСОМ: Укус који осваја

Foto: Shutterstock


Sastojci:
  • 300 g dimljenog pilećeg mesa
  • (ili 300 g belog mesa)
  • 100 g suvog mesa po želji)
  • 2 srednje glavice luka
  • 2 paradajza (ili sok)
  • 100 ml crnog ili belog vina
  • 1 paprika
  • 500 g belog krompira
  • so i biber
  • ulje
  • peršun

Priprema:

Dimljenu piletinu dobro operite pa je kratko probarite u vodi. Vodu sačuvajte. Ako stavljate obično belo meso, ovo nije potrebno, samo meso iseckajte na kockice.

Očistite luk i sitno ga iseckajte. Izdinstajte ga kratko na malo ulja, pa spustite piletinu i kratko propržite.

Nalijte vodom i kuvajte dvadesetak minuta. Ako stavljate suvo meso, njega samo iseckajte i dodajte u čorbu.

Oljuštite krompir, isecite na kockice i dodajte u čorbu pa kuvajte dvadesetak minuta.

Paradajz oljuštite, usitnite ga u blenderu pa dodajte u čorbu (možete koristiti i zamrznuti ili, ako nemate, stavite sok od paradajza). Kuvajte desetak minuta.

Dodajte vino, pa kuvajte još deset minuta. Ako želite gušću čorbu, možete izvaditi malo krompira pa ga sitno ispasirati i vratiti u šerpu.

Na kraju, dodajte malo šećera, bibera i peršun. Proverite da li treba dosoliti, jer je dimljeno meso već slano. Možete dodati i malo vode u kojoj ste barili dimljenu piletinu.

Doterajte ukus po želji i služite sa dobrim integralnim hlebom i salatom.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TRUDNOĆA I PROŠIRENE VENE: Uzroci, posledice i saveti stručnjaka