GUSTA ČORBA SA SUVIM MESOM: Ukus koji osvaja
Odličan recept i nikad lakša priprema.
![ГУСТА ЧОРБА СА СУВИМ МЕСОМ: Укус који осваја ГУСТА ЧОРБА СА СУВИМ МЕСОМ: Укус који осваја](/data/images/2024-06-06/493343_shutterstock-gusta-corba_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
- 300 g dimljenog pilećeg mesa
- (ili 300 g belog mesa)
- 100 g suvog mesa po želji)
- 2 srednje glavice luka
- 2 paradajza (ili sok)
- 100 ml crnog ili belog vina
- 1 paprika
- 500 g belog krompira
- so i biber
- ulje
- peršun
Priprema:
Dimljenu piletinu dobro operite pa je kratko probarite u vodi. Vodu sačuvajte. Ako stavljate obično belo meso, ovo nije potrebno, samo meso iseckajte na kockice.
Očistite luk i sitno ga iseckajte. Izdinstajte ga kratko na malo ulja, pa spustite piletinu i kratko propržite.
Nalijte vodom i kuvajte dvadesetak minuta. Ako stavljate suvo meso, njega samo iseckajte i dodajte u čorbu.
Oljuštite krompir, isecite na kockice i dodajte u čorbu pa kuvajte dvadesetak minuta.
Paradajz oljuštite, usitnite ga u blenderu pa dodajte u čorbu (možete koristiti i zamrznuti ili, ako nemate, stavite sok od paradajza). Kuvajte desetak minuta.
Dodajte vino, pa kuvajte još deset minuta. Ako želite gušću čorbu, možete izvaditi malo krompira pa ga sitno ispasirati i vratiti u šerpu.
Na kraju, dodajte malo šećera, bibera i peršun. Proverite da li treba dosoliti, jer je dimljeno meso već slano. Možete dodati i malo vode u kojoj ste barili dimljenu piletinu.
Doterajte ukus po želji i služite sa dobrim integralnim hlebom i salatom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![ODLIČAN RECEPT ZA RIBLJU ČORBU: Specijalitet koji ni najveći gurmani ne odbijaju ODLIČAN RECEPT ZA RIBLJU ČORBU: Specijalitet koji ni najveći gurmani ne odbijaju](/data/images/2024-06-04/492504_shutterstock-riblja-corba_t.jpg?time=1717580233)
ODLIČAN RECEPT ZA RIBLjU ČORBU: Specijalitet koji ni najveći gurmani ne odbijaju
05. 06. 2024. u 11:00
![PILEĆA ČORBA SA KELERABOM: Lagana, zdrava i preukusna čorbica PILEĆA ČORBA SA KELERABOM: Lagana, zdrava i preukusna čorbica](/data/images/2024-05-30/490248_shutterstock-pileca-supa-sa-kelerabom_t.jpg?time=1717148876)
PILEĆA ČORBA SA KELERABOM: Lagana, zdrava i preukusna čorbica
31. 05. 2024. u 11:00
![PRIČA O NAJSTARIJEM SRPSKOM KRSTU KOJI ŽIVI PREKO 1.000 GODINA: Prenosi se sa kolena na koleno i okuplja ljude sve tri vere (VIDEO) PRIČA O NAJSTARIJEM SRPSKOM KRSTU KOJI ŽIVI PREKO 1.000 GODINA: Prenosi se sa kolena na koleno i okuplja ljude sve tri vere (VIDEO)](/data/images/2024-07-02/502868_0-02-05-4367791e55964d703a66bc0290b30ed7e94c45f5d7516165e10a7d48cdc3501c-a3c32cec22f1f20_kf.jpg?time=1719926781)
PRIČA O NAJSTARIJEM SRPSKOM KRSTU KOJI "ŽIVI" PREKO 1.000 GODINA: Prenosi se sa kolena na koleno i okuplja ljude sve tri vere (VIDEO)
U NAJNOVIJEM projektu "Novosti" pod nazivom "Drugačije priče" donosimo vam ekskluzivne snimke sa planine Rumije i priču o najstarijem srpskom krstu koji porodica Andrović iz okoline Bara čuva više od 1.000 godina.
02. 07. 2024. u 15:14
![HITNA PORUKA LE PENOVE: Makron hoće da izvrši administrativni državni udar HITNA PORUKA LE PENOVE: Makron hoće da izvrši administrativni državni udar](/data/images/2021-04-17/86637_pjimage_kf.jpg?time=1719924133)
HITNA PORUKA LE PENOVE: Makron hoće da izvrši administrativni državni udar
LIDERKA francuske krajnje desnice Marin le Pen optužila je danas francuskog predsednika Emanuela Makrona da žuri da imenuje najviše zvaničnike, što ona vidi, kako je navela, kao preotimanje vlasti.
02. 07. 2024. u 14:14
![KOSTUR, NABACI KOJE KILO Ana se skinula u bikini, izgled zabrinuo mnoge (FOTO) KOSTUR, NABACI KOJE KILO Ana se skinula u bikini, izgled zabrinuo mnoge (FOTO)](/data/images/2023-11-27/427169_ana-ivanovic-foto-profimedia_kf.jpg?time=1719899173)
"KOSTUR, NABACI KOJE KILO" Ana se skinula u bikini, izgled zabrinuo mnoge (FOTO)
ATRAKTIVNA Ana je sve oduševila novom objavom sa plaže...
02. 07. 2024. u 07:46
Komentari (0)