GUSTA ČORBA SA SUVIM MESOM: Ukus koji osvaja
Odličan recept i nikad lakša priprema.

Foto: Shutterstock
- 300 g dimljenog pilećeg mesa
- (ili 300 g belog mesa)
- 100 g suvog mesa po želji)
- 2 srednje glavice luka
- 2 paradajza (ili sok)
- 100 ml crnog ili belog vina
- 1 paprika
- 500 g belog krompira
- so i biber
- ulje
- peršun
Priprema:
Dimljenu piletinu dobro operite pa je kratko probarite u vodi. Vodu sačuvajte. Ako stavljate obično belo meso, ovo nije potrebno, samo meso iseckajte na kockice.
Očistite luk i sitno ga iseckajte. Izdinstajte ga kratko na malo ulja, pa spustite piletinu i kratko propržite.
Nalijte vodom i kuvajte dvadesetak minuta. Ako stavljate suvo meso, njega samo iseckajte i dodajte u čorbu.
Oljuštite krompir, isecite na kockice i dodajte u čorbu pa kuvajte dvadesetak minuta.
Paradajz oljuštite, usitnite ga u blenderu pa dodajte u čorbu (možete koristiti i zamrznuti ili, ako nemate, stavite sok od paradajza). Kuvajte desetak minuta.
Dodajte vino, pa kuvajte još deset minuta. Ako želite gušću čorbu, možete izvaditi malo krompira pa ga sitno ispasirati i vratiti u šerpu.
Na kraju, dodajte malo šećera, bibera i peršun. Proverite da li treba dosoliti, jer je dimljeno meso već slano. Možete dodati i malo vode u kojoj ste barili dimljenu piletinu.
Doterajte ukus po želji i služite sa dobrim integralnim hlebom i salatom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ODLIČAN RECEPT ZA RIBLjU ČORBU: Specijalitet koji ni najveći gurmani ne odbijaju
05. 06. 2024. u 11:00

PILEĆA ČORBA SA KELERABOM: Lagana, zdrava i preukusna čorbica
31. 05. 2024. u 11:00

RUSI ODBILI PREKID VATRE I GOMILAJU JAKE SNAGE KOD LIMANA: Sprema se velika ofanziva, ništa od mira u narednim mesecima!
JUČE je Moskva odbila mirovni predlog i prekid vatre na 30 dana sa Ukrajinom. Visoki zvaničnici Trampove administracije u poslednjim danima vode razgovore o tome da Vašington možda neće biti u stanju da izdejstvuje prekid vatre između Rusije i Ukrajine u narednim mesecima. Za to vreme, Moskva gomila trupe u Donjeckoj oblasti i sprema se za veliku ofanzivu.
02. 04. 2025. u 14:59

SRBI VIŠE NE MOGU DA PUTUJU BESPLATNO U OVU EVROPSKU ZEMLjU: Treba vam posebna dozvola, evo koliko košta
EVROPSKI državljani koji putuju u Veliku Britaniju od danas moraju imati digitalnu propusnicu za ulazak u zemlju, za koju britanska vlada tvrdi da će poboljšati bezbednost granica.
02. 04. 2025. u 10:16

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)