SUPA OD PEČENIH PAPRIKA: Možda je još uvek niste pravili, a verujte da će vas oduševiti kada je budete probali
Jelo na kašiku koje brzo zasiti i za koje se traži tanjir više.
Sastojci:
- 4 crvene pečene paprike
- 1 l bujona od povrća
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- pola glavice crnog luka
- 1 čena belog luka
- malo maslinovog ulja
- so, biber
Priprema:
Pečene paprike oljuštite (ako naravno pre toga nisu već oljuštene) pa ih iseckajte na manje komade.
Sitno iseckajte beli i crni luk pa ih dinstajte u većoj šerpi dok ne promene boju. Šargarepu oljuštite, isecite na tanke kolutove pa ubacite u šerpu. Krompir takođe oljuštite, isecite na sitne kocke i i njega ubacite u šerpu.
Tek kada sve ovo malo omekša, ubacite seckane paprike, pustite da se malo proprže pa ubacite spremni bujon od povrća. Kuvajte uz povremeno mešanje oko 20 minuta dok se sve omekša. Začinite po ukusu.
Kada se sve konačno skuva i omekša sve povrće, štapnim mikserom izblendajte, a možete i u blenderu ako ga imate. Mutite dok smesa ne postane glatka, mada po ukusu može da ostane i po koji komad povrća ako volite.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)