CEZAR PASTA: Ako volite cezar salatu, ovaj kremasti obrok sa testom ćete obožavati

Novosti online

29. 05. 2024. u 17:00

JEDNA od retkih salata koju većina s oduševljenjem jede je Cezar salata.

ЦЕЗАР ПАСТА: Ако волите цезар салату, овај кремасти оброк са тестом ћете обожавати

Foto: Free Images Pixabay

Vole je i deca i odrasli, ipak, nekada je svima potrebno nešto konkretnije, kaloričnije što će popraviti dan.

Sastojci:

  • 600 g pilećih prsa 
  • so 2 kašičice
  • biber 0,50 kašičice
  • maslinovo ulje 3 kašike
  • pasta 250 g
  • beli luk 3 čena
  • inćuni 3 kašičice
  • pavlaka za kuvanje 1,75 šolje
  • senf 1 kašika
  • začinsko bilje 2 kašike
  • parmezan 0,50 šolje
  • sok od limuna 1 kašika

Priprema:

Zakuvajte veliki lonac vode za testeninu. U međuvremenu, pripremite piletinu: Osušite piletinu ubrusima. Ravnomerno je pospite 1 kašičicom soli i sa 1/4 kašičice sveže mlevenog bibera. Zagrejte 2 kašike ulja u velikom tiganju na srednje jakoj vatri, oko 3 minuta. Dodajte začinjenu piletinu i pržite, okrećući prema potrebi, otprilike 8 minuta. Sklonite piletinu s tiganja, stavite na tanjir i pokrijte aluminijskom folijom da ostane topla.U kipuću vodu umešajte testeninu i 1 kašiku soli. Kuvaj, povremeno mešajući, dok testenina ne bude al dente, otprilike 11 minuta.

Dok se testenina kuva, zagrejte preostalu 1 kašiku ulja u istom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno naseckani beli luk i fino naseckane inćune i pržite stalno mešajući, dok ne zamiriše, otprilike 30 sekundi. Polako umešajte pavlaku za kuvanje, senf i italijansko začinsko bilje i špatulom postružite "zagorene" delove s dna tiganja. Kuvajte na srednje jakoj vatri, neprestano mešajući, dok se sos ne zgusne, otprilike 3 minute. Sklonite sa vatre i dodajte parmezan, sok od limuna i preostalu 1/4 kašičice soli i sveže mlevenog bibera, mešajući dok se sir ne otopi. Kad je testenina kuvana, dobro je ocedite i prebacite u tiganj sa umakom.

Umešajte pileće filete dok se potpuno ne sjedine sa sosom.

(superrecepti/žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODMOR IZ SNOVA ZA SAMO 299 EVRA PO OSOBI! Ovu egzotičnu ponudu ne smete propustiti, CENE NIKAD MANJE!