CEZAR PASTA: Ako volite cezar salatu, ovaj kremasti obrok sa testom ćete obožavati
JEDNA od retkih salata koju većina s oduševljenjem jede je Cezar salata.
![ЦЕЗАР ПАСТА: Ако волите цезар салату, овај кремасти оброк са тестом ћете обожавати ЦЕЗАР ПАСТА: Ако волите цезар салату, овај кремасти оброк са тестом ћете обожавати](/data/images/2023-11-06/418016_pasta-2776645-960-720_fmob.jpg)
Foto: Free Images Pixabay
Vole je i deca i odrasli, ipak, nekada je svima potrebno nešto konkretnije, kaloričnije što će popraviti dan.
Sastojci:
- 600 g pilećih prsa
- so 2 kašičice
- biber 0,50 kašičice
- maslinovo ulje 3 kašike
- pasta 250 g
- beli luk 3 čena
- inćuni 3 kašičice
- pavlaka za kuvanje 1,75 šolje
- senf 1 kašika
- začinsko bilje 2 kašike
- parmezan 0,50 šolje
- sok od limuna 1 kašika
Priprema:
Zakuvajte veliki lonac vode za testeninu. U međuvremenu, pripremite piletinu: Osušite piletinu ubrusima. Ravnomerno je pospite 1 kašičicom soli i sa 1/4 kašičice sveže mlevenog bibera. Zagrejte 2 kašike ulja u velikom tiganju na srednje jakoj vatri, oko 3 minuta. Dodajte začinjenu piletinu i pržite, okrećući prema potrebi, otprilike 8 minuta. Sklonite piletinu s tiganja, stavite na tanjir i pokrijte aluminijskom folijom da ostane topla.U kipuću vodu umešajte testeninu i 1 kašiku soli. Kuvaj, povremeno mešajući, dok testenina ne bude al dente, otprilike 11 minuta.
Dok se testenina kuva, zagrejte preostalu 1 kašiku ulja u istom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno naseckani beli luk i fino naseckane inćune i pržite stalno mešajući, dok ne zamiriše, otprilike 30 sekundi. Polako umešajte pavlaku za kuvanje, senf i italijansko začinsko bilje i špatulom postružite "zagorene" delove s dna tiganja. Kuvajte na srednje jakoj vatri, neprestano mešajući, dok se sos ne zgusne, otprilike 3 minute. Sklonite sa vatre i dodajte parmezan, sok od limuna i preostalu 1/4 kašičice soli i sveže mlevenog bibera, mešajući dok se sir ne otopi. Kad je testenina kuvana, dobro je ocedite i prebacite u tiganj sa umakom.
Umešajte pileće filete dok se potpuno ne sjedine sa sosom.
(superrecepti/žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![PASTA SA BROKOLIJEM: Kremasto uživanje, ručak koji retko ko može da preskoči PASTA SA BROKOLIJEM: Kremasto uživanje, ručak koji retko ko može da preskoči](/data/images/2024-04-11/471555_shutterstock-2430175703_t.jpg?time=1713040076)
PASTA SA BROKOLIJEM: Kremasto uživanje, ručak koji retko ko može da preskoči
14. 04. 2024. u 11:00
![SA SLANINOM, JEDNA PORCIJA NEĆE BITI DOVOLJNA: Slasna pasta za prave gurmane SA SLANINOM, JEDNA PORCIJA NEĆE BITI DOVOLJNA: Slasna pasta za prave gurmane](/data/images/2024-02-06/450225_shutterstock-2312363469_t.jpg?time=1707896921)
SA SLANINOM, JEDNA PORCIJA NEĆE BITI DOVOLjNA: Slasna pasta za prave gurmane
14. 02. 2024. u 07:47
![PROBAJTE SALATU SA PILETINOM, FETOM I JAGODAMA: Iznenađujuće dobra kombinacija PROBAJTE SALATU SA PILETINOM, FETOM I JAGODAMA: Iznenađujuće dobra kombinacija](/data/images/2024-05-23/486842_shutterstock-439181509_t.jpg?time=1716468294)
PROBAJTE SALATU SA PILETINOM, FETOM I JAGODAMA: Iznenađujuće dobra kombinacija
25. 05. 2024. u 11:00
![PRIČA O NAJSTARIJEM SRPSKOM KRSTU KOJI ŽIVI PREKO 1.000 GODINA: Prenosi se sa kolena na koleno i okuplja ljude sve tri vere (VIDEO) PRIČA O NAJSTARIJEM SRPSKOM KRSTU KOJI ŽIVI PREKO 1.000 GODINA: Prenosi se sa kolena na koleno i okuplja ljude sve tri vere (VIDEO)](/data/images/2024-07-02/502868_0-02-05-4367791e55964d703a66bc0290b30ed7e94c45f5d7516165e10a7d48cdc3501c-a3c32cec22f1f20_kf.jpg?time=1719926781)
PRIČA O NAJSTARIJEM SRPSKOM KRSTU KOJI "ŽIVI" PREKO 1.000 GODINA: Prenosi se sa kolena na koleno i okuplja ljude sve tri vere (VIDEO)
U NAJNOVIJEM projektu "Novosti" pod nazivom "Drugačije priče" donosimo vam ekskluzivne snimke sa planine Rumije i priču o najstarijem srpskom krstu koji porodica Andrović iz okoline Bara čuva više od 1.000 godina.
02. 07. 2024. u 15:14
![HITNA PORUKA LE PENOVE: Makron hoće da izvrši administrativni državni udar HITNA PORUKA LE PENOVE: Makron hoće da izvrši administrativni državni udar](/data/images/2021-04-17/86637_pjimage_kf.jpg?time=1719924133)
HITNA PORUKA LE PENOVE: Makron hoće da izvrši administrativni državni udar
LIDERKA francuske krajnje desnice Marin le Pen optužila je danas francuskog predsednika Emanuela Makrona da žuri da imenuje najviše zvaničnike, što ona vidi, kako je navela, kao preotimanje vlasti.
02. 07. 2024. u 14:14
![KOSTUR, NABACI KOJE KILO Ana se skinula u bikini, izgled zabrinuo mnoge (FOTO) KOSTUR, NABACI KOJE KILO Ana se skinula u bikini, izgled zabrinuo mnoge (FOTO)](/data/images/2023-11-27/427169_ana-ivanovic-foto-profimedia_kf.jpg?time=1719899173)
"KOSTUR, NABACI KOJE KILO" Ana se skinula u bikini, izgled zabrinuo mnoge (FOTO)
ATRAKTIVNA Ana je sve oduševila novom objavom sa plaže...
02. 07. 2024. u 07:46
Komentari (0)