DOMAĆA ČORBA SA PILEĆOM DŽIGERICOM: Nema ništa lepše od domaće vruće čorbice
Ovu čorbu ćete zavoleti na prvi zalogaj. Džigerica spremljena na ovaj način neće biti žilava već će se topiti u ustima, a sve to jer se pre stavljanja u čorbu potapa u mleko na pola sata.
Sastojci:
- 700 g pileće džigerice
- 3 šargarepe
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 paprika
- 1 litar bujona
- 500 ml vode
- 80 g pirinča
- 200 ml mleka
- maslinovo ulje
- so, biber, peršun
- 120 ml pavlake za kuvanje
- 2 žumanceta
Priprema:
Džigericu potopite u mleko na pola sata kako bi omekšala. Šargarepu narendajte i propržite sa crnim i belim lukom. Posolite, dodajte papriku. Zatim dodajte džigericu koju ste isprali vodom nakon mleka. Dinstajte oko 5 minuta pa dodajte vodu i bujon. začinite. Kuvajte 15 minuta na laganoj vatri. Žumanca umutite sa pavlakom i 250 ml vode, dodajte ih u čorbu. Kuvajte 2 minuta na laganoj vatri. Pospite peršunom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KREM ČORBA OD KELjA I KROMPIRA: Zdravo kuvano jelo bogato vitaminima
06. 05. 2024. u 13:00
POSNA ČORBA OD PARADAJZA: Posno jelo na kašiku, veoma ukusno i slasno
26. 04. 2024. u 11:00
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)