POTAŽ OD CVEKLE: Lako se pravi, ukusna je i jača imunitet
Potaž od cvekle izuzetno je zdrav, a potrebno vam je svega nekoliko sastojaka. Nijedno povrće nema toliku količinu vitamina i minerala kao cvekla, koji izuzetno povoljno utiču na celokupan organizam. Iako se na našoj trpezi najčešće konzumira kao zimnica, daleko je zdravija i korisnija da se jede sveža.
Sastojci:
- 1 kg cvekle
- 400 g gustog jogurta
- sok od jednog limuna
- so, biber
- malo seckanog peršuna
Priprema:
Cveklu dobro operite, ogulite koru i isecite na krupnije kocke. Kuvajte je u vodi u kojoj ste dodali prstohvat soli, oko pola sata ili dok ne omekša u potpunosti. Kada je kuvana ostavite da se ohladi, ubacit je u blender, dodajte so, biber, jogurt i sok od jednog limuna, pa izmiksajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ukoliko je previše gusto dodajte još jogurta ili mlake vode. Preručite u šerpu, dodajte još začina ukoliko ima potrebe i odozgo pospite sa malo svežeg peršuna ili dodajte kašiku pavlake. Potaž od cvekle je odličan i kada se skroz ohladi, te ga možete čuvati u frižideru i to 3 dana.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POTAŽ OD ŠARGAREPE I PARADAJZA: Ukusan, a bogat povrćem i zdrav
18. 04. 2024. u 13:00
I DECA GA OBOŽAVAJU: Potaž od graška - Brz, jednostavan i zdrav
16. 01. 2024. u 12:00
VUČIĆ UPUTIO NAJHRABRIJE PITANjE LIDERIMA 46 ZEMALjA: Da li vam je uvek bio važniji formalni birokratski pristup ili suština?!
PREDSEDNIK Vučić u svom govoru na samitu Evropske političke zajednice u Budimpešti postavio je hrabro pitanje pred 46 evropskih lidera.
07. 11. 2024. u 16:03
NAJJAČA SILA EVROPE NA UDARU: Tramp već zapretio - "Platićete visoku cenu!"
DONALD Tramp izjavio je prošle nedelje kako će Evropska unija morati da plati "visoku cenu" jer nije kupovala dovoljno američkih izvoznih proizvoda. Deo evropskih ekonomista i bankara upozorava kako bi pobeda Donalda Trampa mogla izazvati trgovinski rat koji bi zatim "gurnuo ekonomiju evrozone iz sporog rasta u potpunu recesiju".
06. 11. 2024. u 20:03 >> 20:04
NA VENČANjU SAM BILA NAJTUŽNIJA ŽENA: Ivana je otkrila neverovatne tajne porodice Tramp
U SVOJOJ knjizi "Raising Trump", Ivana Tramp, prva supruga Donalda Trampa, podelila je fascinantne priče o porodici Tramp koje će vas zasigurno iznenaditi – jer kada Ivana odluči da ispriča sve, ona zaista ispriča sve.
07. 11. 2024. u 13:21
Komentari (0)