SUSAM SALATA: Savršen dodatak baš svakom ručku

Novosti online

27. 04. 2024. u 13:00

Kremaste salate većina kuća pravi za veća slavlja ili praznike, a pored ruske, mnogima je omiljena susam salata. Možete je služiti uz raznovrsno pecivo, meso, uz sve što volite jer kao dodatak ide odlično za šta god da se odlučite.

СУСАМ САЛАТА: Савршен додатак баш сваком ручку

Foto: Jutjub/Printskrin/Mikina kuhinja

Sastojci:

  • 500 g sitnog sira
  • 100 g susama, ili po ukusu
  • 130 g kukuruza šećerca, mariniranog
  • 3-5 kiselih krastavčića
  • 100 g šunke, šunkarice ili nečeg sličnog
  • 1 puna kašika pavlake ( može i više )
  • 50 g majoneza
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Prvo propržiti susam na suvom tiganju (pazite da ne zagori). Pomešati sir, iseckane krastavce, šunku i kukuruz pa sve izmešati. Posoliti i pobiberiti, dodati pavlaku i majonez pa sve dobro promešati.

Na kraju dodati ohlađen susam i sve sjediniti. Pokrijte alu folijom i ohladite u frižideru.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAKER KARLSON UPOZORAVA AMERIKANCE: Svi smo veoma blizu smrti