ČORBA OD CELERA I KUPUSA: Jelo koje okrepljuje i vraća snagu, idealno za mršavljenje

Novosti online

24. 04. 2024. u 13:00

Domaća krem čorba od celera i kupusa idealna je sa sve ono koji paze na liniju i žele da izgube koji kilogram. Ova čorba je, pored toga što je ukusna i hranljiva, i zdrava i uklanja višak tečnosti iz tela.

ЧОРБА ОД ЦЕЛЕРА И КУПУСА: Јело које окрепљује и враћа снагу, идеално за мршављење

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g celera
  • 1 čen belog luka
  • 100 g kupusa
  • 500 ml bujona
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so, biber

Priprema:

Zagrejte ulje u šerpi na srednjoj vatri, ubacite sitno naseckan beli luk i kratko propržite. Dodajte celer i kupus isečen na kockice, malo vode i veliki prstohvat soli i kuvajte, uz konstantno mešanje 15 minuta, a po potrebi dolivajte još vode. Kada povrće omekša i sva voda ispari, ulijte bujon i prokuvajte, pa smanjite vatru i kuvajte još 20 minuta, dok se kupus ne raskuva, a celer omekša. Uz pomoć štapnog miksera izmiksajte povrće, tako da supa postane kremasta. Dodajte još soli, ukoliko ima potrebe i biber, pa služite dok je još topla.

(Stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti