JAGNJEĆA SUPA: Samo jedan tanjir eliminiše prehladu u trenu
Supa od jagnjetine sadrži značajne sastojke za decu i starije ljude, posebno jer je bogata kalcijumom zbog čega je odlična i za kosti i zglobove.
Sastojci:
- 6 jagnjećih nogica
- 3 glavice crnog luka, oljuštenog i iseckanog
- 1 iseckan paradajz
- 2 ljute papričice
- 1 čeno belog luka
- 1 kafena kašika crnog bibera
- 1/2 supene kašike đumbira
- 1/2 kafena kašika kurkume
- rukohvat korijandera
- voda (otprilike 5 šolja)
- so
- ulje
Priprema:
Operite jagnjeće nogice pod mlazom vode. Stavite ih u šerpu, a potom dodajte kurkumu, kardamon, so i crni biber. Sipajte 5 šolja vode i kuvajte na najjačoj temperaturi oko 10 minuta.
U međuvremenu zagrejte ulje u tiganju i dodajte iseckani luk i ljutu papriku. Kuvajte sve dok se luk ne iskristališe i postane providan. Sledeće, dodajte đumbir i beli luk. Ostavite da se sastojci dinstaju oko pola minuta. Potom dodajte paradajz. Kuvajte još par minuta, a potom sklonite sa ringle.
Sada bi trebalo da su se jagnjeće nogice skuvale. Sklonite poklopac i proverite, a zatim dodajte prethodno dobijene sastojke u šerpu. Ostavite da se sve zajedno kuva još 10 minuta.
Na kraju možete da dodate još vode, ako želite da supa bude ređa ili neki od začina po vašem izboru.
(Ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
ANĐELKA BESNA: "Molim, zašto da ne odem iz tvoje emisije? Ne poštuješ me"
GLUMICA je shvatila da tuđe nepoštovanje i nevaspitanje nema veze sa njom.
22. 12. 2024. u 10:41
Komentari (0)