SALATA SA JUNETINOM, PARADAJZOM I RUKOLOM: Savršen spoj mesa i povrća
Kompletan obrok za celu porodicu.
Sastojci:
- 500 g junetine,
- 300 g rukole,
- 300 g paradajza,
- 1 crni luk,
- 1 dl crnog vina,
- 1 kašičica bibera,
- 1 kašičica soli,
- 2 kašike ulja,
- 1 dl soka od pomorandže,
- 1 ljuta papričica,
- 1 lovorov list
Priprema:
Junetinu isecite na trake, a crni luk sitno iseckajte. Stavite crni luk da se dinsta, dodajte mu junetinu, biber i lovorov list. Nastavite da dinstate dok meso ne porumeni, dodajte so i crno vino, pa krčkajte dok meso ne bude gotovo. Ako imate već kuvanu junetinu, spremite sos bez mesa i na kraju dodajte cepkanu kuvanu junetinu i prodinstajte sve dva minuta, da meso poprimi ukuse, pa nastavite sa pripremom recepta.
Pomešajte sok od pomorandže, ulje, so i biber, pa dobro promešajte da se sastojci sjedine. Ovim dresingom prelijte opranu i očišćenu rukolu. U činiju stavite rukolu, gotovu junetinu, paradajz isečen na komade i sitno isečenu ljutu papričicu. Sve blago promešajte i poslužite.
(danas)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)