PREUKUSNA ČORBA OD MIROĐIJE I PERŠUNA: Jelo na kašiku, koje se sprema očas posla

Novosti online

24. 03. 2024. u 09:30

Donosimo vam neodoljivi recept za čorbu od mirođije i peršuna, koja se sprema očas posla.

ПРЕУКУСНА ЧОРБА ОД МИРОЂИЈЕ И ПЕРШУНА: Јело на кашику, које се спрема очас посла

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  •  100 g svežeg peršuna
  •  150 g mirođije
  •  1/2 dl ulja
  •  1 kašika brašna
  •  2/3 čaše kiselog mleka
  •  2 jajeta
  •  malo soka od limuna
  •  biozačin

Priprema:

1. Dobro oprati i sitno iseckati peršun i mirođiju, pa ih izdinstati na ulju. Dodati biozačin.

2. Dodati brašno, propržiti i njega, pa sipati vruću vodu i krčkati 15 minuta.

3. Čorbi na kraju dodati umućena žumanca s kiselim mlekom.

4. Na samom kraju dodati malo limunovog soka i jelo poslužiti vruće.

5. Savet: Pazite koliko vode dodajete, čorba ne sme da bude ni previše gusta, ni previše retka.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U NEVERICI: Janik Siner doživeo novi šok!