SUPA OD KUPUSA I KROMPIRA: Bez mesa, zdrava i niskokalorična
Zasitna i niskokalorična supa postaće vam omiljena, a ovo je idealan način da unesete što više povrća u organizam.
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 2 stabljike celera
- 1/2 kašičice mlevenog korijandera
- 1/2 kašičice dimljene paprike
- 1 kašičica sušenog origana
- 1 konzerva seckanog pelata
- 2 šolje pilećeg bujona (kocka za supu)
- 5 šolja vode
- 1 srednji kupus
- 500 g krompira
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk i celer, pa propržite povrće na malo zagerajnog ulja. Kad malo omekša posolite, pobiberite, pospite korijander, dimljenu papriku i origano i promešajte. Kuvajte još minuta, dva, pa dodajte kupus isečen na trake, bujon (pravi se tako što kocku supe razblažite sa 2 šolje vode) i vodu. Dobro promešajte, pojačajte vatru i ostavite da proključa. Zatim smanjite temperaturu i kuvajte još 10 minuta, povremeno mešajući. Zatim dodajte krompir isečen na kockice i kuvajte dok ne omekša. Ako je potrebno još malo začinite, a supu od kupusa možete da služite sa parmezanom, ako ne postite.
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MAĐARSKA ČORBA OD PEČURAKA: Brzi recept za jelo koje oduševljava na prvu kašiku
03. 11. 2023. u 12:22
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)