AKO TO NE PRAKTIKUJETE, PROBAJTE BAR JEDNOM NEDELJNO! Bela čorba uvek prija, a može da zameni ceo ručak

Novosti online

24. 02. 2024. u 07:00

BOGATA i hranljiva čorba s mesom uz krišku dobrog hleba sasvim je dovoljan ručak.

АКО ТО НЕ ПРАКТИКУЈЕТЕ, ПРОБАЈТЕ БАР ЈЕДНОМ НЕДЕЉНО! Бела чорба увек прија, а може да замени цео ручак

Foto Shutterstock

Sastojci:

* pileće belo meso, 250 g
* grašak, 100 g
* crvena paprika, može i iz turšije, 100 g
* crni luk, 1 glavica
* žuta boranija, 100 g
* krompir, 2 komada
* kukuruz šećerac, 100 g
* brokoli, 200 g
* šargarepa, 1 komad
* mleko, 200 ml
* kisela pavlaka, 200 ml
* gustin, 50 g
* ulje, 3 kašike
* peršun, za posipanje


Priprema:

- U veću šerpu stavite tri kašike ulja, sitno isečen luk i kašičicu šećera, pa sve izdinstajte. Kada luk omekša, dodajte meso iseckano na sitne kocke i još malo dinstajte.

Potom dodajte sve povrće, nalijte 1 l vode i kuvajte na tihoj vatri oko sat vremena.

Posebno izmešajte mleko, gustin, suvi biljni začin i biber, te sipajte u čorbu, mešajte dok se ne zgusne i sklonite s vatre, pa služite toplo uz pavlaku i sok od limuna.

(Super recepti/Žena)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZRAEL JE ZATEČEN: Delije uradile nešto što je malo ko očekivao