AKO TO NE PRAKTIKUJETE, PROBAJTE BAR JEDNOM NEDELJNO! Bela čorba uvek prija, a može da zameni ceo ručak
BOGATA i hranljiva čorba s mesom uz krišku dobrog hleba sasvim je dovoljan ručak.
Sastojci:
* pileće belo meso, 250 g
* grašak, 100 g
* crvena paprika, može i iz turšije, 100 g
* crni luk, 1 glavica
* žuta boranija, 100 g
* krompir, 2 komada
* kukuruz šećerac, 100 g
* brokoli, 200 g
* šargarepa, 1 komad
* mleko, 200 ml
* kisela pavlaka, 200 ml
* gustin, 50 g
* ulje, 3 kašike
* peršun, za posipanje
Priprema:
- U veću šerpu stavite tri kašike ulja, sitno isečen luk i kašičicu šećera, pa sve izdinstajte. Kada luk omekša, dodajte meso iseckano na sitne kocke i još malo dinstajte.
Potom dodajte sve povrće, nalijte 1 l vode i kuvajte na tihoj vatri oko sat vremena.
Posebno izmešajte mleko, gustin, suvi biljni začin i biber, te sipajte u čorbu, mešajte dok se ne zgusne i sklonite s vatre, pa služite toplo uz pavlaku i sok od limuna.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)