KREM ČORBA OD SPANAĆA SA DOMAĆIM KRUTONIMA: Sa ruzmarinom i krompirom, aromatična i ukusna
KADA vam se jede neka čorbica, jedan od zdravih i ukusnih predloga je krem čorba sa spanaćem.
Služi se sa domaćim krutonima, a posebnu aromatičnu notu daje joj ruzmarin. Ako imate, koristite sveži spanać, a ništa lošiji ukus nećete dobiti upotrebom zamrznutog.
Sastojci:
Za krutone:
2 šolje hleba od kiselog testa isečenog na kockice
2 kašike maslinovog ulja
1 mleveni češanj belog luka
1 kašika iseckanog svežeg ruzmarina
Za supu:
1 kašika putera
1 glavica crnog luka
1 mleveni češanj belog luka
1 kašika sitno iseckanog svežeg ruzmarina
¾ kašičice soli
mleveni biber po ukusu
2 šolje oljuštenog crvenog krompira isečenog na kockice
1 kockica za pileću supu
4 šolje vruće vode
6 šoljica svežeg lišća spanaća
izrendan muskatni oraščić za posipanje (opciono)
Recept za krem supu od spanaća sa domaćim krutonima:
U većoj činiji ubacite iseckan hleb, maslinovo ulje i beli luk i dobro sjedinite sastojke. Poređajte po plehu obloženom pek-papirom. Pecite na 190°C oko 12-15 minuta, odnosno dok krutoni ne postanu hrskavi i ne poprime zlatnu boju.
U međuvremenu počnite sa pravljenjem krem supe tako što ćete otopiti puter u velikoj šerpi na srednjoj vatri. Dodajte iseckan crni luk, beli luk, ruzmarin, so i biber. Smanjite malo temperaturu, pa dinstajte još oko 5 minuta, mešajući. Ubacite krompir, pa kuvajte još 3 minuta, takođe mešajući. Kockicu za pileću supu razmutite u vrućoj vodi, pa i nju dodajte u šerpu. Ostavite da proključa na srednjoj vatri, pa nakon toga kuvajte dok krompir ne omekša, otprilike 15 minuta. Dodajte spanać, pa promešajte i kuvajte dok ne omekša, oko 10 minuta. Izblendirajte krem supu, pa je pospite muskatnim oraščićem i krutonima.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)