KREM ČORBA OD SPANAĆA SA DOMAĆIM KRUTONIMA: Sa ruzmarinom i krompirom, aromatična i ukusna

Tatjana Marković

30. 01. 2024. u 16:00

KADA vam se jede neka čorbica, jedan od zdravih i ukusnih predloga je krem čorba sa spanaćem.

КРЕМ ЧОРБА ОД СПАНАЋА СА ДОМАЋИМ КРУТОНИМА: Са рузмарином и кромпиром, ароматична и укусна

Foto: Free Images Pixabay

 Služi se sa domaćim krutonima, a posebnu aromatičnu notu daje joj ruzmarin. Ako imate, koristite sveži spanać, a ništa lošiji ukus nećete dobiti upotrebom zamrznutog.

Sastojci:

Za krutone:
2 šolje hleba od kiselog testa isečenog na kockice
2 kašike maslinovog ulja
1 mleveni češanj belog luka
1 kašika iseckanog svežeg ruzmarina

Foto: Shutterstock

Za supu:
1 kašika putera
1 glavica crnog luka 
1 mleveni češanj belog luka
1 kašika sitno iseckanog svežeg ruzmarina 
¾ kašičice soli
mleveni biber po ukusu
2 šolje oljuštenog crvenog krompira isečenog na kockice
1 kockica za pileću supu
4 šolje vruće vode
6 šoljica svežeg lišća spanaća
izrendan muskatni oraščić za posipanje (opciono)

Foto Shutterstock

Recept za krem supu od spanaća sa domaćim krutonima:

U većoj činiji ubacite iseckan hleb, maslinovo ulje i beli luk i dobro sjedinite sastojke. Poređajte po plehu obloženom pek-papirom. Pecite na 190°C oko 12-15 minuta, odnosno dok krutoni ne postanu hrskavi i ne poprime zlatnu boju.

U međuvremenu počnite sa pravljenjem krem supe tako što ćete otopiti puter u velikoj šerpi na srednjoj vatri. Dodajte iseckan crni luk, beli luk, ruzmarin, so i biber. Smanjite malo temperaturu, pa dinstajte još oko 5 minuta, mešajući. Ubacite krompir, pa kuvajte još 3 minuta, takođe mešajući. Kockicu za pileću supu razmutite u vrućoj vodi, pa i nju dodajte u šerpu. Ostavite da proključa na srednjoj vatri, pa nakon toga kuvajte dok krompir ne omekša, otprilike 15 minuta. Dodajte spanać, pa promešajte i kuvajte dok ne omekša, oko 10 minuta. Izblendirajte krem supu, pa je pospite muskatnim oraščićem i krutonima.

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA BOMBA U BANJALUCI! Borac doveo najveću ikonu bosanskohercegovačkog fudbala