I DECA GA OBOŽAVAJU: Potaž od graška - Brz, jednostavan i zdrav
Potaž od graška je izuzetno jednostavan za pripremu, bude gotov vrlo brzo, a toliko je zdrav i ukusan da ga i deca obožavaju.
Isprobajte i potaž sa jabukama i šargarepom. Potaž od graška pravi se bez trunke pavlake za kuvanje ili nekog sličnog dodatka. Saznajte kako se pravi potaž od graška!
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 luk srednje veličine, isečen na kockice
250 grama krompira srednje veličine, isečenog na kockice
600 ml bujona od povrća
500 grama smrznutog ili svežeg graška
10 listova sveže mente
so i biber, po ukusu
Za ukrašavanje:
2-3 kašike kuvanog graška
ekstra devičansko maslinovo ulje
Recept za potaž od graška:
Za potaž od graška zagrejte maslinovo ulje u velikom loncu na srednjoj vatri. Dodajte luk i pržite oko 5 minuta dok ne omekša i ne postane providan. Dodajte krompir isečen na kockice i bujon od povrća, a kada provri, smanjite vatru, pokrijte poklopcem i kuvajte 10 minuta ili dok kockice krompira ne omekšaju. Dodajte grašak i dinstajte 4 minuta. Ugasite vatru, začinite solju, biberom i listićima sveže nane. Pustite da se malo ohladi pre blendiranja.
(Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
LEDENA POSLASTICA OD ČOKOLADE I LEŠNIKA: Torta koja se ne peče, a brzo pravi
14. 01. 2024. u 17:30
SPREČAVA DIJAREJU: Supa od šargarepe, po receptu doktora iz 1908 godine
13. 01. 2024. u 16:00
PIKANTAN I AROMATIČAN, PRSTE DA POLIŽETE: Fenomenalni prebranac sa kobasicom
13. 01. 2024. u 19:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)