ODLIČAN KAO LAGAN A HRANLJIV OBROK: Potaž od povrća i kikirikija
PRAVA riznica vitamina i minerala - potaž od povrća i kikirikija, ukusan je i možete ga jesti kao lagan obrok. Potaž je reč francuskog porekla, a označava jelo vrlo slično našoj krem čorbi.
Ovih hladnih dana probajte potaž sa povrćem. Možete ga jesti kao predjelo, ali i kao lagan obrok pun vitamina i minerala. Potaž se može praviti od bundeve ili povrća. Za još kremastiju strukturu i lepši ukus, ide i kikiriki puter.
Sastojci:
* 2 kašike maslinovog ulja
* 1 glavica crvenog luka
* 1 žuta paprika
* 3 kašike svežeg iseckanog đumbira
* 1/2 kašike majčine dušice
* 1/2 kašike slatke začinske paprike
* 1/4 kašičice muskatnog oraščića
* 1/4 kašičice cimeta
* 1/8 kašičice kajenske paprike u prahu
* 3 šolje iseckanog slatkog krompira
* 1/2 šolje iseckane šargarepe
* 30 g paradajza iz konzerve
* 4 šolje bujona od povrća
* 3/4 kašičice soli
* 1/2 šolje putera od kikirikija
* 1 kašika pirinčanog sirćeta
Za posipanje:
* 50 g pečenog kikirikija
Recept za potaž od povrća i kikirikija:
U većoj šerpi zagrejte ulje, pa dodajte iseckan crveni luk, đumbir i biber. Pomešajte, pa dinstajte oko 3-5 minuta. Ubacite majčinu dušicu, slatku začinsku papriku, muskatni oraščić, cimet, kajensku papriku u prahu. Dinastajte još koji minut, mešajući. Dodajte povrće - iseckan krompir, paradajz, šargarepu, iseckanu žutu papriku, bujon i so. Kada provri na srednjoj temperaturi, smanjite vatru i ostavite da se potaž krčka još 25-30 minuta. Dodajte puter od kikirikija i sirće, pa blendirajte dok potaž ne dobije ujednačenu strukturu. Pospite seckanim kikirikijem i korijanderom.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
DESILO SE ČUDO: Krenuli da mu isključe sina sa aparata, otac ULETEO SA PIŠTOLjEM u bolnicu (VIDEO)
LEKARI su rekli da za njega više nema nade i naložili su da se isključi s aparata za održavanje vitalnih funkcija, ali to njegov otac nije mogao da dozvoli, uprkos tome što se mladićeva majka, Pikeringova bivša supruga, saglasila sa doktorima.
21. 11. 2024. u 15:31
Komentari (0)