MAĐARSKA ČORBA OD PEČURAKA: Brzi recept za jelo koje oduševljava na prvu kašiku
MAĐARSKA kuhinja je poznata po dobro začinjenim jelima na kašiku. Ova kremasta čorba od pečuraka je jedno od tih jela.
Mađarska čorba od pečuraka može se napraviti s različitim vrstama. Upotrebite jestive pečurke koje su vam nadohvat ruke – od šampinjona i bukovača do lisičarki i vrganja. Dubinu ukusa daju joj začini, a posebno je nezaobilazna dimljena crvena paprika u prahu. Kisela pavlaka koja se dodaje na kraju kuvanja, daće joj kremastu teksturu.
Potrebno je:
900 g jestivih pečuraka po želji
500 ml mleka
250 ml belog vina
125 ml kisele pavlake
90 g putera
5 kašika brašna
4 kašike limunovog soka
4 kašičice dimljene paprike u prahu
3 kašičice sušenog kopra
3 kašičice sušenog timijana
2 luka
1 l pilećeg bujona
so i biber po želji
sveži peršun za posluživanje
Priprema:
Očistite luk, ogulite ga i isecite na manje komade. Rastopite puter u većem loncu i na njemu prodinstajte luk i iseckane pečurke dok ne omekšaju. Podlijte pečurke i luk s pilećim bujonom i vinom. Dodajte sušeni kopar, timijan i dimljenu papriku u prahu. Pustite da se čorba kuva tako 10-ak minuta.
Mleko pomešajte s brašnom u posebnoj šerpici. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Prebacite dobijenu smesu u čorbu i kuvajte sve zajedno još 10-ak minuta. Posolite i pobiberite po želji. Na kraju kuvanja dodajte limunov sok i umešajte kiselu pavlaku.
Poslužite čorbu toplu s kriškom hrskavog hleba.
Prijatno!
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)