KROMPIR ČORBA KOJA USPEVA I ONIMA KOJI NE ZNAJU DA KUVAJU: Potrebno vam je samo pet sastojaka, a bolju niste jeli
KROMPIR čorba se jednostavno pravi, a ima božanstven ukus.
Može da vam posluži čak i kao glavni obrok. I potpuno neiskusnim kuvaricama uspeva, kuva se samo pola sata i vrlo je ekonomična, jer sastojci ne koštaju uopšte mnogo.
Sastojci:
3 šargarepe
1 paškanat
1 paprika
1 crni luk
6 krompira
Priprema
Isecite šargarepu i paškanat na kolutove i prodinstajte. Zatim dodajte seckani crni luk i papriku, pa poklopite i dinstajte još dva minuta. Na kraju dodajte krompir na kockice i začinite po želji (so, biber, slatka paprika, suvi začin). Poklopite i ostavite da se dinsta 2-3 minuta. Pazite da povrće ne zagori. Dodajte vodu da lepo pokrijete povrće, pa poklopite i kuvajte nekih 20 minuta. Zatim jednu kašiku brašna ili kukuruznog skrob pomešajte sa vodom i lepo sjedinite. Dodajte u čorbu.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
PRVE FOTOGRAFIJE "OREŠNIKA": Ukrajinski istražitelji ispituju ostatke ruske rakete (FOTO)
UKRAJINSKI istražitelji počeli su da ispituju ostatke Orešnika, nove ruske balističke rakete srednjeg dometa, koja je nedavno upotrebljena u napadu na Dnjepar, i predstavlja najmoćnije oružje upotrebljeno u ratu do sada.
24. 11. 2024. u 15:26
BRITANCI OBJAVILI ZASTRAŠUJUĆU MAPU: "Orešnik" može da stigne do bilo kog evropskog grada za manje od 20 minuta (MAPA)
BRITANSKI list "Dejli mejl" ocenio je da bi balistička raketa "orešnik" mogla da stigne do bilo kog evropskog grada za manje od 20 minuta.
23. 11. 2024. u 15:58
"I ZEMUNCI SU GA SE PLAŠILI": Kako je Beli postao Zver - priča o Sretku Kaliniću
"KALINIĆ je bio zver od čoveka. Zapravo, zver je blaga reč" - rekao je tada Bagzi, nakon čega je Kalinić kojeg su članovi klana do tada oslovljavali sa "Beli" dobio nadimak "Zver".
24. 11. 2024. u 11:09
Komentari (0)