RAZBIJTE GA I - UBACITE U KESU: Recept za jaje koje se kuva BEZ LJUSKE (FOTO)

Novosti Online

07. 02. 2023. u 09:00

MRZI VAS da ljuštite kuvana jaja? Evo trika kako da skuvate "jaja benedikt"!

РАЗБИЈТЕ ГА И - УБАЦИТЕ У КЕСУ: Рецепт за јаје које се кува БЕЗ ЉУСКЕ  (ФОТО)

Foto: A. M.

Čuli ste za "jaja benedikt" ili "poširana jaja", kako ih zovemo na srpskom. Ova jaja su kuvana, ali bez ljuske!

Nije lako skuvati poširano jaje, jer je potrebna veština, ali i iskustvo. Voda se zagreje na ringli, pa kada počne da vri sipa se kašika sirćeta i ubaci jaje u vir gde voda vri.

Sipajte kašiku sirćeta i čim provri voda pustite jaje, ali ne znači da će uspeti!

Lako može da se dogodi da se jaje razlije i stvar propadne.

Postoji jednostavniji način koji mnogi smatraju - varanjem. Naime, uzme se čista kesica za zamrzivač i kane malo ulja. Onda se jaje sipa u tu kesicu i zaveže. Da bi jaje bilo ukusnije možete sipati i prstohvat začina koji volite.

Foto: A. M.

Trudite se da kesica ne upadne u vodu!

Čim voda provri jaje se spusti u vodu. Ako kuvate jedno ili dva jajeta - možete to uraditi u džezvi, jer je jednostavnije da vrh kesice sačuvate da ne upadne u vodu.

Jaje se kuva nekoliko minuta, izvadi u šoljicu i iseče vrh kesice, pa se nežno šakom prebaci na tanjir.

Foto: A. M.

Dok se jaje kuva isecite krišku ražanog hleba, operite šaku rukole i isecite paradajz na kriške. Jaje stavite na rukolu i posolite.

Originalna jaja benedikt se jedu sa sosom holandez koji se pravi od umućenih žumanaca na pari u koje se dodaje rastopljen buter.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

MVP by Mozzart Sport: Veliki izbor najboljih sportista Srbije!