RECEPT ZA BRZI RUČAK: Egzotična salata sa pasuljem, piletinom i narandžom
SALATE često mogu biti idelna zamena za tradicionalni ručak. Egzotična salata sa pasuljem, piletinom i narandžom je odličan miks vitamina iz voća i povrća i proteina iz mesa i mahunarki. Sprema se za pola sata.
Za salatu je potrebno:
- 100 do 150 grama belog mesa
- jedna narandža
- konzerva manja kukuruza šećerca
- konzerva manja crvenog pasulja
- kesica krekera ili drugog suvog hleba
- malo soli ili drugog začina po želji.
Meso iseckati na sitne komadiće i peći u vrelom ulju. Za to vreme na tacni poređati red izrezane narandže red suvog hleba.
U sredini staviti hleba, a onda dodati vruće meso, pasulj i kukuruz šećerac. Posoliti i dodati sok od ceđene narandže.
Nije preporučljivo dodavati druge začine jer svi sastojci imaju specifičan ukus.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SOČNO TELEĆE PEČENjE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu
31. 01. 2023. u 10:37
KINESKI RECEPT ZA HLEB NA PARI: Brze i ukusne pogačice (VIDEO)
30. 01. 2023. u 20:19
POHOVANI PILEĆI KROKETI: Zbog ovog sastojka meso neće biti suvo i žilavo
30. 01. 2023. u 19:32
DRAMA U FRANCUSKOJ: Masovna pucnjava, učestvovalo nekoliko stotina ljudi
U MASOVNOJ pucnjavi povezanoj s trgovinom drogom u zapadnoj Francuskoj, teško je povređeno petoro ljudi, među kojima i jedan tinejdžer, rekao je ministar unutrašnjih poslova Bruno Retailleau, piše Gardijan.
01. 11. 2024. u 11:25
PUTINU U POMOĆ STIŽE NAJELITNIJA VOJSKA: Šta je "Olujni korpus", jedna od najmoćnijih specijalnih jedinica na svetu
SEVERNOKOREJSKA pojačanja dolaze usred naznaka da se Rusija bori s popunjavanjem svojih snaga.
30. 10. 2024. u 12:37
HRVAT UGLEDAO SRPSKU ZASTAVU NA PODU: Odmah upalio kameru i uradio ovo - zbog njegovog poteza se usijale mreže (VIDEO)
IVAN iz Hrvatske oduševio je čitav region kada je jednim malim gestom pokazao kako je malo potrebno a jako lepo, držati se one čuvene rečenice "voli svoje, poštuj tuđe".
01. 11. 2024. u 10:24 >> 10:28
Komentari (0)