POSNE PUNJENE TIKVICE: Sočne i slasne, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Ovaj recept za punjene tikvice sa pirinčem i povrćem je ukusan, zdrav i savršen za posne dane!
Sastojci:
- male okrugle tikvice
- 1 šolja pirinča
- 1 crveni luk
- 200 g šampinjona
- 2 šargarepe
- 2 sveža paradajza
- so, biber i začini po ukusu (peršun, origano, majčina dušica)
- maslinovo ulje za prženje
Priprema:
Operite tikvice, odsecite vrh i izdubite sredinu kašikom. Pirinač skuvajte i ostavite da se ohladi. Na malo maslinovog ulja propržite sitno iseckani luk, dodajte iseckane šampinjone i šargarepu, pa pržite još 5 minuta dok povrće ne omekša. Zatim, dodajte kuvani pirinač, paradajz, začine po ukusu. Sve dobro promešajte i kuvajte još 5 minuta.
Tikvice napunite pripremljenim filom pa ih stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180°S i pecite oko 25-30 minuta, dok tikvice ne postanu mekane i blago zapečene.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSNE ĆUFTE OD PASULjA: Sočno jelo koje će na Svetog Nikolu da oduševi sve za stolom
16. 12. 2024. u 13:00
SVA INDUSTRIJSKA PREDUZEĆA OBUSTAVILA RAD: Kriza zbog odluke Zelenskog o prekidu ruskog gasa
SVA industrijska preduzeća u Pridnjestrovskoj Moldavskoj Republici (PMR), osim prehrambenih, obustavila su rad zbog nedostatka energetskih resursa, izjavio je prvi zamenik predsednika vlade i ministar ekonomskog razvoja nepriznate Pridnjestrovske Moldavske Republike, Sergej Obolonik.
02. 01. 2025. u 15:26
NjIH JE UBIO POMAHNITALI ACO MARTINOVIĆ: Sejao smrt i nemilosrdno pobio nedužne ljude - Objavljene čitulje nastradalima (FOTO)
STRAVIČNI masakr na Cetinju odneo je dvanaest života, a među stradalima su i Dragana Drašković (52), Branislav Mudreša (60), Radivoje Marković (70), Jošo Otašević (55), i Mirko Vasiljev (45). Njihove porodice uveliko se opraštaju od tragično nastradalih, a kako saznajemo, njih troje biće sahranjeni sutra, 3. januara 2025. godine.
02. 01. 2025. u 15:49
SVE PRŠTI OD SJAJA: Evo kako je Milena dočekala 2025.
SVE blista, puna elegancija
01. 01. 2025. u 14:32
Komentari (0)