ZAPEČENI PASULJ SA SLANINOM U PARADAJZ SOSU: Omiljeno jelo pravih gurmana
Zapečeni pasulj sa slaninom u paradajz sosu je pravo domaćinsko jelo od koga će zamirisati kuća, a svi će ga rado pojesti.
Sastojci:
- 450 g pasulja
- 1 kašika ulja
- 115 g slanine, grubo iseckane
- 1/2 srednjeg luka, seckanog
- 4 čena belog luka, iseckana
- 1 kašika sveže žalfije, sitno iseckane
- 1 kašičica ljute papričice
- 2 kašike meda
- 60 g paradajz paste
- 425 g paradajz sosa
- 470 ml goveđeg bujona
- so po ukusu
- 120 g seckanog svežeg peršuna
- 2 kašike balzamiko sirćeta
Priprema:
Kako biste napravili ovaj pasulj potopite pasulj u vodu preko noći. Sutradan pasulj ocedite, prelijte vodom i kuvajte dok ne omekša, oko 1 sat. Zagrejte rernu na 163 °S. Ispržite slaninu na ulju dok ne porumeni i ne postane hrskava, a nakon toga propržite luk. Dodajte beli luk, ljutu papričicu i žalfiju i pržite 1 do 2 minuta, a zatim dodajte med i paradajz pastu. Dobro promešajte da se sjedini. Dodajte paradajz sos i bujon. Ostavite da provri. Posolite i dodajte pasulj, dobro promešajte, poklopite i pecite u rerni 1 sat i 15 minuta. Neposredno pre serviranja, lagano umešajte seckani peršun i balzamiko sirće. Uživajte!
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSNE ĆUFTE OD PASULjA: Sočno jelo koje će na Svetog Nikolu da oduševi sve za stolom
16. 12. 2024. u 13:00
SOČNO SVINjSKO PEĆENjE U SOSU OD JABUKE: Ovo jelo morate da probate
14. 12. 2024. u 09:00
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
ENDIJU MARIJU LICE U MODRICAMA, OGLASIO SE: "Muka mi je od svega, ja sam ljudsko biće! Molim vas - ostavite me na miru" (VIDEO)
"JA SAM ljudsko biće! U redu? Prestanite da me jurite! Muka mi je šta svakog dana moram da nosim na ramenima. Molim vas, ostavite me na miru."
22. 01. 2025. u 14:15
Komentari (0)