SOČNO SVINJSKO PEĆENJE U SOSU OD JABUKE: Ovo jelo morate da probate
Ova kombinacija je prosto savršena, a ako želite da obradujete ukućane predivnim ručkom, neka svinjsko meso spremljeno na ovaj način bude vas izbor.
Sastojci:
- 1,8 kg svinjskog filea
- 2 čena belog luka, isečenog na tanke kriške
- mali snop ruzmarina izlomljenog na grančice
- 3 lovorova lista, iscepkana
- 1 crni luk grubo isečen
- 1 velika šargarepa, iseckana
- 1 jabuka, isečena na četvrtine
- 1 kašika ulja
- 2 kašike običnog brašna
- 100 ml jabukovog vina
- 500 ml povrtnog ili pilećeg bujona
Priprema:
Za pečenje, prvo posolite svinjsku kožu 2 sata pre pečenja i ostavite je nepokrivenu u frižideru. Zagrejte rernu na 230S/210S ventilator. Okrenite svinjsku kožu nadole i malim nožem napravite oko 6 dubokih rezova duž mesa. U svaki rez ubacite komad belog luka, parče ruzmarina i lovorov list i okrenite meso.
Pomešajte šargarepu, luk i jabuku i razbacajte ih po sredini plitkog pleha za pečenje. Stavite svinjetinu na povrće i natrljajte kožu uljem. Ubacite sve u rernu i ostavite 15 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 180S/160S ventilator i nastavite da pečete 1 sat i 30 minuta. Ako posle koža nije sjajna i pucketava, ponovo pojačajte toplotu i proveravajte svakih 5 minuta dok koža ne popuca.
Izvadite pečenje iz pleha za pečenje na dasku i sipajte sve osim oko 2 kašike masti sa pleha. Umešajte brašno sa povrćem i kuvajte dok ne dobijete kašastu pastu tamnog ćilibara, a zatim sipajte jabukovo vino i ponovo promešajte dok ne dobijete gustu smesu.
Sipajte bujon i sve dinstajte 8-10 minuta dok se sos ne zgusne. Procedite sos u drugu šerpu progurujući što više pasirane jabuke kroz sito. Ponovo dinstajte i začinite po ukusu. Nazubljenim nožem isecite pečenje na kriške i servirajte uz omiljeno povrće i sos od jabuke.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ZAPEČENI KROMPIR SA ŠUNKOM I LUKOM: Miris, ukus i jednostavna priprema
13. 12. 2024. u 11:00
PREUKUSNA POSNA PASTA SA POVRĆEM: Idealna za lagani ručak ili večeru (VIDEO)
13. 12. 2024. u 13:00
POSNE LOVAČKE ŠNICLE: Ukusne su baš kao i obične, spremaju se lako i brzo
10. 12. 2024. u 11:00
VELIKA POBEDA RUSA U ČASOVOM JARU: "Izbačeni su, u toku čišćenje stambenih zgrada"
ORUŽANE snage Ruske Federacije izbacile su ukrajinske trupe sa teritorije fabrike vatrostalnih materijala u Časovom Jaru, a neprijatelj je potisnut u privatni sektor. U toku je čišćenje stambenih zgrada u gradu, izjavio je savetnik predsednika DNR-a Igor Kimakovski.
14. 01. 2025. u 10:56
HRVATSKI STRUČNjAK: Poštovanje do neba "Er Srbiji", a vama nesposobnim ološima u Hrvatskoj - sram vas bilo
HRVATSKA ima bitno više avio-putnika nego Srbija. Međutim, Er Srbija je potpuno dominantna u regionu, piše hrvatski vazduhoplovni analitičar i stručnjak Alen Šćurić sa regionalnog portala "Zamaaero", čiji tekst prenosimo u celosti.
14. 01. 2025. u 11:38
OD KOLEGA IZ "POTERE", SAMO MEMED: Zašto "tragači" nisu bili na sahrani?
MILORAD Milinković preminuo je u 60. godini na Božić, u crkvi u Jabukovcu gde je pratio liturgiju.
13. 01. 2025. u 20:59
Komentari (0)