RINFLAJŠ SA TRI SOSA: Klasik za sva vremena

Novosti online

15. 12. 2024. u 13:52

Kuvano meso i povrće su starinski način da se započne svečani ručak. Još kada se dodaju sosovi, rapsodija ukusa počinje.

РИНФЛАЈШ СА ТРИ СОСА: Класик за сва времена

Foto: Printskrin Youtube

Sastojci:

  • živinske iznutrice 200 g
  • pile, manje 1 komad
  • pirinač 200 g
  • mast ili ulje 30 g
  • crni luk manja 1 glavica
  • zelen 2 veze
  • so i biber po ukusu
  • suvi biljni začin 1 kašičica
  • peršun nekoliko strukova
  • krompir 2 komada

Za  Paradajz sos

  • mast 1/2 kašike
  • brašno 1 i po kašika
  • kuvani paradajz 300 g
  • so, biber i šećer po ukusu

Za sos od mirođije

  • mast 1 kašika
  • brašno 2 kašike
  • mirođija, seckana 10 g

Za sos od višanja

  • višnje 200 g
  • mast 1 kašika
  • brašno 2 kašike

Priprema:

Pile stavite da se kuva sa očišćenom zeleni i krompirom. Živinske iznutrice sitno iseckajte i dinstajte sa crnim lukom i suvim biljnim začinom. Kada bude gotovo, dodajte kuvani pirinač, mleveni biber, seckani peršunov list i začin po ukusu, pa sve dobro promešajte. Ovo jelo se služi uz kuvano meso i povrće koje dobijamo kada procedimo žutu supu. Sve to prelijte sosom od paradajza, mirođije ili višanja.

Za paradajz sos u pola kašike masti kratko propržite kašiku i po brašna, te dodajte 300 g kuvanog paradajza. Dolijte onoliko vode koliko je potrebno da sos bude srednje gust. So i šećer dodajte po ukusu.

Za sos od mirođije propržite kašiku masti i dve kašike brašna, dodajte 10 g seckane mirođije i dolivajte vode ili mleka uz stalno mešanje onoliko koliko je potrebno da sos bude srednje gust. Posolite po ukusu. Možete dodati na kraju i malo sirćeta, ali prema ukusu.

Za sos od višanja prokuvajte višnje u malo vode. Zagrejte masnoću i kratko propržite brašno, a zatim dodajte višnje sa sve sokom u kome su se kuvale. Dolivajte vodu uz stalno mešanje dok ne dobijete srednje gust sos. Začinite solju i šećerom po ukusu.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

O NEKADAŠNjEM zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu (Brezarić, 1898 - Krašić, 1960) i njegovoj ulozi u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata, objavljen je u Republici Hrvatskoj ogroman broj istoriografskih i hagiografskih knjiga, zbornika radova, feljtona, članaka, ali ne i njegov dnevnik u pet knjiga, koji je vodio od 30. maja 1934. do 13. februara 1945. godine.

15. 12. 2024. u 13:55

Komentari (0)

MVP Mozzart sport: Neka ovo postane tradicija!