ZAPEČENI KROMPIR SA ŠUNKOM I LUKOM: Miris, ukus i jednostavna priprema
Ovo jelo će postati novi specijalitet vaše trpeze.
Sastojci:
- 450 g šunke, isečene na male kockice
- 2 kašika maslinovog ulja
- 2 kašike putera
- 2 kašike brašna
- 400 ml mleka
- so i biber po ukusu
- mala veza vlašca, iseckanog
- 5 kašika sušenog bosiljka
- 4 krompira srednje veličine, oljuštenog i tanko isečenog
- 120 g iseckanog crnog luka
Priprema:
Za ovaj krompir prvo ispržite šunku i seckani crni luk na maslinovom ulju, dok luk ne porumeni. Oljuštite krompir i nasecite na tanke kriške. Namažite maslacem tepsiju i unutra stavite prženu šunku i luk, pa ih posolite i pobiberite.
Zagrejati rernu na 162 stepena. Rastopite puter u tiganju, sklonite sa vatre i umešajte brašno. Vratite na ringlu i dodajte mleko. Mešajte na direktnoj vatri dok sos ne provri i ne zgusne se.
Preko šunke poređajte krompir i prelijte ga mešavinom mleka. Krompir pospite vlašcem i bosiljkom. Pecite dok krompir ne omekša, oko 1 sat. Pokrijte prvih pola sata aluminijumskom folijom, a zatim je skinite. Servirajte i uživajte.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
TITOV SIN SE TUŽI SA HRVATSKOM: OZNA ga naterala da potpiše da se odriče nasledstva
IMANjE Josipa Broza Tita u Samoboru u Hrvatskoj, udaljeno samo kilometar od centra grada, nekada je bila jedna od njegovih privatnih rezidencija.
12. 01. 2025. u 20:00
Komentari (0)