JEDNOSTAVNE I ZDRAVE: Brz recept za punjene paprike sa piletinom
Uživajte u paprikama zapečenim u rerni sa mlevenom piletinom, obrok za koji nećete morati da potrošite mnogo novca.
Sastojci:
- 2 velike crvene paprike
- 230 g mlevene piletine
- 236 g kuvanog pirinča
- 60 g seckanog luka
- 1 čen belog luka, sitno iseckanog
- ½ kašičice mlevenog crnog bibera
- ½ kašičice soli
- 240 ml paradajz sosa
- 180 g iseckanog mladog sira
Priprema:
Za punjene paprike prvo zagrejte rernu na 175 stepeni S. Odsecite vrhove paprika, očistite paprike i stavite ih na stranu.
Pomešajte mlevenu piletinu, pirinač, crni luk, beli luk, crni biber i so u činiji. Ubacite mešavinu piletine u paprike i prelijte paradajz sosom. Pecite u zagrejanoj rerni 45 minuta. Pospite paprike sirom i nastavite da pečete još 15 minuta.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ŠPAGETI NA TOSKANSKI NAČIN S PILEĆIM MESOM: Lagano jelo, bogatog ukusa
05. 12. 2024. u 12:00
SOČNE SVINjSKE ŠNICLE U KREMASTOM SOSU: Recept koji će vas oboriti sa nogu
04. 12. 2024. u 09:00
VARIVO OD KELjA: Odličan ručak na kašiku, kad ga spremite, imaćete ručak za dva dana
29. 11. 2024. u 13:00
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
MILICA O VEZI SA STRUGAROM: "Vodili smo ljubav pet-šest puta za 24 sata"
PEVAČICA Milica Todorović uživa u novoj ljubavi. Kako prenose domaći mediji, već nekoliko meseci je u vezi s biznismenom Mariom, poznatim u gradskim krugovima, koji izbegava javno eksponiranje.
11. 01. 2025. u 15:28
Komentari (0)