SOČNE SVINJSKE ŠNICLE U KREMASTOM SOSU: Recept koji će vas oboriti sa nogu

Novosti online

04. 12. 2024. u 09:00

Svinjske šnicle u kremastom sosu od senfa su jednostavno jelo gotovo za 15 minuta, savršeno za ukusan ručak.

СОЧНЕ СВИЊСКЕ ШНИЦЛЕ У КРЕМАСТОМ СОСУ: Рецепт који ће вас оборити са ногу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 svinjske šnicle bez kostiju
  • so i biber, po ukusu
  • 120 ml pilećeg bujona
  • 160 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašika senfa
  • 2 kašičice limunovog soka

Priprema:

Svinjske šnicle začinite solju i biberom sa obe strane. Zagrejte tiganj na jakoj vatri i poprskajte ga uljem. Ubacite šnicle i pržite po 2-4 minuta sa svake strane, dok ne porumene. Svinjetinu prebacite na tanjir i prekrijte aluminijumskom folijom. Sipajte pileći bujon u tiganj, dodajte pavlaku za kuvanje, senf i limunov sok. Dobro promešajte, smanjite vatru i dinstajte bez poklopca 5-6 minuta ili dok se sos malo ne zgusne.

Kašikom prelijte svinjetinu. Po želji ukrasite peršunom.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVI TRANSPORT: Transformacija saobraćaja i inicijative za budućnost