PRAVI GURMANSKI RUČAK: Zapečeni krompir sa sirom i slaninom
Jela sa krompirom nam nikada neće dosaditi.
Sastojci:
- 3 veća krompira
- 6 šnita slanine
- 100 g čedar sira
- 6 jaja
- 2 kašike seckanog luka
Priprema:
Oljuštite krompir, a zatim isecite svaki napola po širini. Ukoliko imate mlad krompir, ne morate da ga ljuštite. Izdubite ga sa šire strane, a sa suprotne strane izravnajte tako da izdubljena korpica može da stoji. Pazite da ne probušite dno korpice. Kako koji izdubite stavite u vodu da ne promeni boju. Ocedite i ređajte korpice po plehu s otvorom nadole. Oko svakog izdubljenog krompira obmotajte komad slanine i fiksirajte je čačkalicom. Pecite 45 minuta na 200 stepeni dok slanina ne postane hrskava. Kad se malo ohladi, na dno krompira stavite čedar, pa odozgo po jaje u svaku korpicu. Odozgo pospite lukom i pecite od 6 do 12 minuta na 180 stepeni.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MUSAKA OD PLAVOG PATLIDžANA BEZ MESA: Savršen spoj neodoljivih mirisa i ukusa
18. 11. 2024. u 11:05
PRŽENI KROMPIR SA PEČURKAMA I PAPRIKOM: Jednostavan ručak koji se brzo sprema
17. 11. 2024. u 07:00
OVO JELO ĆE OBOŽAVATI I NAJVEĆI IZBIRLjIVCI: Recept za zapečenu boraniju sa piletinom
15. 11. 2024. u 09:00
GOVEĐI GULAŠ SA DOMAĆIM KNEDLAMA: Gurmanski užitak kome nećete odoleti
14. 11. 2024. u 10:00
RUSI OTKRILI PLAN NATO-a: Okupiraće Ukrajinu i podeliti je između ove četiri države!
NATO plan za Ukrajinu suštinski znači raspoređivanje u zemlji takozvanog „mirovnog kontingenta“ od oko 100 hiljada ljudi i, faktički, njenu okupaciju, a ukrajinske teritorije će podeliti Velika Britanija, Nemačka, Poljska i Rumunija, saopštila je Spoljnoobaveštajna služba Rusije.
29. 11. 2024. u 09:36
UPOZORENjE HRVATSKOG BEZBEDNjAKA: U slučaju rata ne bismo zaštitili ni sedminu stanovništva
HRVATSKA, u slučaju rata, ne bi mogla da zaštiti ni sedminu stanovništva, hrane ne bi bilo ni za mesec dana, a stanovništvo ne bi razlikovalo sirenu za opštu od one za vazdušnu opasnost
29. 11. 2024. u 08:16
DOBIO MILIONE NA LUTRIJI Otkrio kako mu se život promenio: "U početku je bilo dobro, ali idila nije dugo trajala"
SVETA Tereza Aviljska je davno upozorila da je više suza proliveno zbog uslišenih želja, nego neuslišenih.
01. 12. 2024. u 07:42
Komentari (0)