PASULJ SA KISELIM KUPUSOM I SLANINOM: Sočan i slastan, rapsodija ukusa kojoj ćete se stalno vraćati
Pasulj sa kiselim kupusom i slaninom, savršenstvo bez mane.
Sastojci:
- 300 g pasulja
- 200 g kiselog kupusa
- 200 g suve slanine
- 1 par dimljenih kobasica
- 2 crna luka
- 1 šargarepa
- 1 kašika seckanog peršuna
- 3 čena belog luka
- 2 krompira
- 1 kašika mlevene paprike
- Za zapršku:
- 70 ml ulja
- 3 kašike brašna
Priprema:
Pasulj potopite preko noći, pa skuvajte. Kiseli kupus isperite. Na ulju izdinstajte iseckan luk sa slaninicom isečenom na kockice i kobasicama na kolutove. Dodajte iseckane beli luk i peršun, dinstajte još minut. Dodajte seckani kupus, kolutove šargarepe, kockice krompira. Nalijte vodom i kuvajte pola sata. Dodajte kuvani pasulj, mlevenu papriku i krčkajte još 20 minuta. Pred kraj napravite zapršku tako što ćete na ulju propržiti brašno i dodajte jelu dok vri. Kuvajte još 2-3 minuta.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
GURMANSKI RECEPT ZA SAVRŠEN RUČAK: Kiseli kupus sa suvim mesom, slaninom i šljivama
04. 11. 2024. u 15:00
NAJBOLjI RECEPT ZA PRAVU SRPSKU SARMU: Spremite je brzo i jednostavno
02. 11. 2024. u 09:50
PRŽENI KROMPIR SA PEČURKAMA I PAPRIKOM: Jednostavan ručak koji se brzo sprema
17. 11. 2024. u 07:00
EVROPA RAZMATRA SLANjE 100.000 VOJNIKA U UKRAJINU: Tramp odbio predlog - poznato iz kojih zemalja bi ih bilo najviše
EVROPSKE nacije razmatraju slanje vojnih snaga u Ukrajinu u slučaju prekida vatre ili postizanja mirovnog sporazuma, potvrdili su Rojtersu zvaničnici i diplomate. Razlog je jednostavan - novoizabrani američki predsednik Donald Tramp jasno je stavio do znanja da neće slati američke vojnike u tu zemlju kako bi garantovali bezbednost, potvrdili su Rojtersu zvaničnici i diplomate.
18. 12. 2024. u 17:42
UTICAJ OREŠNIKA NA LONDON: Ruski ambasador – Naterani su da zauzmu uravnoteženiji stav
LANSIRANjE ruske balističke rakete srednjeg dometa „orešnik“ na teritoriju Ukrajine nateralo je London da zauzme uravnoteženiji stav po pitanju izvođenja napada oružjem dugog dometa u dubinu ruske teritorije, izjavio je ambasador Rusije u Velikoj Britaniji Andrej Kelin.
18. 12. 2024. u 17:25
"TRAGEDIJA, POČIVAJ U MIRU" Anđušića pogodila vest - našli ga mrtvog: "Nikad ne znate kroz šta ljudi prolaze"
"TRAGEDIJA, počivaj u miru..."
17. 12. 2024. u 18:26
Komentari (0)