PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Grašak s piletinom u paradajz sosu

Novosti online

11. 11. 2024. u 10:00

Grašak s piletinom u paradajz sosu je jelo na kašiku kome niko neće odoleti.

ПРЕДЛОГ ЗА ДАНАШЊИ РУЧАК: Грашак с пилетином у парадајз сосу

Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic

Sastojci:

  • 600 g piletine
  • 600 g graška
  • 2,5 glavice crnog luka
  • 2,5 čena belog luka
  • 350 ml soka od paradajza
  • 5 šargarepa
  • 3 krompira
  • 2,5 kašičice slatke paprike
  • 2,5 kašike ulja
  • kašičica soli
  • kašičica peršuna
  • kašičica bibera
  • kašičica mirođije
  • korijander, po ukusu
  • 1 kocka supe

Priprema:

Kako biste napravili grašak s piletinom prvo propržite meso u tiganju. U šerpi u kojoj ćete da kuvate povrće ispržite crni i beli luk, dok ne postanu staklasti, a potom ubacite šargerepu, grašak i krompir.

Pržite povrće par minuta, pa prelijte vodom i ubacite kocku supe i paradajz sok. Potom dodajte svemu začine i piletinu. Kuvajte na umerenoj temperaturi. Isprobajte grašak i krompir, kako biste proverili da li je kuvano.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MALI BIOSKOP U MALOM GRADU: Fondacija Mozzart pomogla rad bioskopa „Cinema Punto“ u Šidu