PREDLOG ZA DANAŠNJI RUČAK: Grašak s piletinom u paradajz sosu
Grašak s piletinom u paradajz sosu je jelo na kašiku kome niko neće odoleti.
Sastojci:
- 600 g piletine
- 600 g graška
- 2,5 glavice crnog luka
- 2,5 čena belog luka
- 350 ml soka od paradajza
- 5 šargarepa
- 3 krompira
- 2,5 kašičice slatke paprike
- 2,5 kašike ulja
- kašičica soli
- kašičica peršuna
- kašičica bibera
- kašičica mirođije
- korijander, po ukusu
- 1 kocka supe
Priprema:
Kako biste napravili grašak s piletinom prvo propržite meso u tiganju. U šerpi u kojoj ćete da kuvate povrće ispržite crni i beli luk, dok ne postanu staklasti, a potom ubacite šargerepu, grašak i krompir.
Pržite povrće par minuta, pa prelijte vodom i ubacite kocku supe i paradajz sok. Potom dodajte svemu začine i piletinu. Kuvajte na umerenoj temperaturi. Isprobajte grašak i krompir, kako biste proverili da li je kuvano.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RUČAK GOTOV ZA 20 MINUTA: Piletina sa terijaki sosom osvojiće vas na prvi zalogaj
06. 09. 2024. u 11:40
RAT U UKRAJINI: Zatvara se kotao kod Kurahova, ruske trupe su već u centru grada; Rusi napreduju na svim frontovima (VIDEO)
RAT u Ukrajini - 1001. dan.
20. 11. 2024. u 07:11 >> 02:19
"SPREMITE SE ZA TREĆI SVETSKI RAT!" Nemačka upozorila građane, izdat dokument na 1.000 strana
GRAĐANI Nemačke upozoreni su da se pripreme za mogući treći svetski rat sa Rusijom, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin još jednom zapretio nuklearnim napadom.
20. 11. 2024. u 11:55
STARO NARODNO VEROVANjE: Šta znači ako na Aranđelovdan padne sneg?
SRBI su godinama gledali na vreme za Aranđelovdan...
20. 11. 2024. u 17:33
Komentari (0)