ĆUFTE IZ RERNE SA SOSOM OD MAJONEZA I BELOG LUKA: Kada ih jednom probate, pravićete ih stalno
Ukus savršenstva na vašem stolu.
Sastojci:
- crni luk 1/2 glavice
- beli luk 2 čena
- 1 šargarepa
- mlevena nemasna junetina 500 g
- belanca 1
- senf 1 kašičica
- so 1 kašičica
- biber 1/4 kašičice
- peršunov list 1/2 kašičice
- maslinovo ulje 1 kašika
Umak:
- grčki jogurt 3 dl
- majonez 100 g
- beli luk 1-2 čena
- senf 1 kašika
- kiseli krastavčići 2-3 narendana
- vlašac 1 kašičica
Priprema:
Očistite i sitno nasecite luk. Šargarepu krupno izrendajte. Pomešajte sve sastojke, osim ulja. Rukama dobro izmešajte da se svi sastojci ravnomerno rasporede. Od dobijene smese formirajte loptice željene veličine. Svaku lopticu pritisnite blago dlanovima.
Pleh od rerne obložite papirom za pečenje, pa poređajte ćufte. Svaku ćuftu malo premažite uljem. Pecite u zagrejanoj rerni 15 do 20 minuta na 250 stepeni. Sve sastojke za umak sjedinite. Ćufte servirajte sa umakom i salatom od narendanog crvenog kupusa.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
GURMANSKI RECEPT ZA SAVRŠEN RUČAK: Kiseli kupus sa suvim mesom, slaninom i šljivama
04. 11. 2024. u 15:00
NAJBOLjI RECEPT ZA PRAVU SRPSKU SARMU: Spremite je brzo i jednostavno
02. 11. 2024. u 09:50
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)