ĆUFTE IZ RERNE SA SOSOM OD MAJONEZA I BELOG LUKA: Kada ih jednom probate, pravićete ih stalno

Новости онлине

05. 11. 2024. u 13:34

Ukus savršenstva na vašem stolu.

ЋУФТЕ ИЗ РЕРНЕ СА СОСОМ ОД МАЈОНЕЗА И БЕЛОГ ЛУКА: Када их једном пробате, правићете их стално

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • crni luk 1/2 glavice
  • beli luk 2 čena
  • 1 šargarepa 
  • mlevena nemasna junetina 500 g
  • belanca 1
  • senf 1 kašičica
  • so 1 kašičica
  • biber 1/4 kašičice
  • peršunov list 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje 1 kašika

Umak:

  • grčki jogurt 3 dl
  • majonez 100 g
  • beli luk 1-2 čena
  • senf 1 kašika
  • kiseli krastavčići 2-3 narendana
  • vlašac 1 kašičica

Priprema:

Očistite i sitno nasecite luk. Šargarepu krupno izrendajte. Pomešajte sve sastojke, osim ulja. Rukama dobro izmešajte da se svi sastojci ravnomerno rasporede. Od dobijene smese formirajte loptice željene veličine. Svaku lopticu pritisnite blago dlanovima.

Pleh od rerne obložite papirom za pečenje, pa poređajte ćufte. Svaku ćuftu malo premažite uljem. Pecite u zagrejanoj rerni 15 do 20 minuta na 250 stepeni. Sve sastojke za umak sjedinite. Ćufte servirajte sa umakom i salatom od narendanog crvenog kupusa.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZRAEL JE ZATEČEN: Delije uradile nešto što je malo ko očekivao