PREDLOG ZA RUČAK: Sladak kupus iz rerne, obožavaće ga i oni koji ga inače izbegavaju
Kupus iz rerne često ima bolji ukus nego pečenje, a ovaj današnji recept je čist primer.
Sastojci:
- 6 pilećih bataka
- 1,5 kg kupusa
- 2 glavice crnog luka
- 1 papričica
- 2 paradajza
- Ulje, so, suvi začin, začinska ljuta i slatka paprika, biber, alkoholno sirće
- 80-100 g pirinača
- Beli luk
- 100 ml vode
- 1 paradajz
- 1 paprika
- 1 papričica
Priprema:
Pileće batake dobro usolite i uvaljajte u začine pa ih kratko ispržite na ulju. Ostavite ih sa strane dok pripremate povrće. Kupus isecite kao za kupus salatu, pa mu dodajte papriku, paradajz, papričicu, začine, ulje i sirće i stavite u tiganj da se prodinsta. Dodajte mu opran pirinač pa sve lepo izmešajte. Preručite u dublju tepsiju pa dodajte i meso i sve stavite da se zapeče pola sata na 200 stepeni Celzijusa.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KOBASICE U SLATKO-SLANOM SOSU: Jeftin obrok od samo pet sastojaka
09. 10. 2024. u 07:00
ROLOVANA ĆURETINA SA SLANINOM I SIROM: Ručak koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim
08. 10. 2024. u 12:39
POHOVANE PILEĆE ŠNICLE: Ovako su ovaj specijalitet pravile naše bake
07. 10. 2024. u 15:43
RAT U UKRAJINI: Zatvara se kotao kod Kurahova, ruske trupe su već u centru grada; Rusi napreduju na svim frontovima (VIDEO)
RAT u Ukrajini - 1001. dan.
20. 11. 2024. u 07:11 >> 02:19
"SPREMITE SE ZA TREĆI SVETSKI RAT!" Nemačka upozorila građane, izdat dokument na 1.000 strana
GRAĐANI Nemačke upozoreni su da se pripreme za mogući treći svetski rat sa Rusijom, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin još jednom zapretio nuklearnim napadom.
20. 11. 2024. u 11:55
MNOGI NE ZNAJU: Šta Knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK Knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)