PREDLOG ZA RUČAK: Sladak kupus iz rerne, obožavaće ga i oni koji ga inače izbegavaju

Novosti online

09. 10. 2024. u 12:00

Kupus iz rerne često ima bolji ukus nego pečenje, a ovaj današnji recept je čist primer.

ПРЕДЛОГ ЗА РУЧАК: Сладак купус из рерне, обожаваће га и они који га иначе избегавају

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 6 pilećih bataka
  • 1,5 kg kupusa
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 papričica
  • 2 paradajza
  • Ulje, so, suvi začin, začinska ljuta i slatka paprika, biber, alkoholno sirće
  • 80-100 g pirinača
  • Beli luk
  • 100 ml vode
  • 1 paradajz
  • 1 paprika
  • 1 papričica

Priprema:

Pileće batake dobro usolite i uvaljajte u začine pa ih kratko ispržite na ulju. Ostavite ih sa strane dok pripremate povrće. Kupus isecite kao za kupus salatu, pa mu dodajte papriku, paradajz, papričicu, začine, ulje i sirće i stavite u tiganj da se prodinsta. Dodajte mu opran pirinač pa sve lepo izmešajte. Preručite u dublju tepsiju pa dodajte i meso i sve stavite da se zapeče pola sata na 200 stepeni Celzijusa.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSIGURAJMO VAŠ USPEH ZAJEDNO!